504 spill i én og samme eske – Episode #277

504

  • 2-4spillere
  • 120mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 428,-

Tittelen 504 er ikke bare et navn, men også en definisjon på antall spill i denne esken. Dette er i seg selv ikke et enkelt spill, fordi du må velge moduler å spille med. Hver modul kan påvirke hvordan spillet spilles, og det betraktelig. Liker du å plukke opp varer på kartet for så å levere dem et annet sted? Du kan det, hvis du vil. Kanskje krig er noe du liker i spill? Eller hva med å utforske en verden uten krig? Det går også an. Fra mannen bak «Power Grid», Friedemann Friese, kommer hans prosjekt om modulbasert spill.

Spillet har ni moduler og hver modul er svært forskjellig. Du kan kombinere modulene sammen i tre konfigurasjoner, og rekkefølgen du kombinerer dem i er også vesentlig. På første modul har du ni muligheter, på neste åtte og til sist syv moduler. 9*8*7 = 504.

Reglene i spillet har vært et mareritt (for meg, i alle fall) å komme gjennom. Det er så mye tekst, så mange «hvis den modulen er med, så…» og ganske mye rot. Egentlig ikke rot, når man blir vant med det, men til å begynne med, er det hele ganske mye.

Moduler i 504:

1: Pick-up and Deliver
2: Race
3: Privileges
4: Military
5: Exploration
6: Roads
7: Majority
8: Production
9: Shares

Oppsett av verden "123" i 504.
Oppsett av verden «123» i 504.

Joda, du kan lese reglene enkelt og forså hvordan en modul fungerer. Det er når du skal slå sammen modulene, at ting begynner å bli triksete. Du må lære deg reglene, som er helt greit, men så må du glemme regler. Glemme mye av det du har lært, slik at du kan slå dem sammen med andre regler. Hvilket kart-oppsett du skal bruke, bestemmes av modulene, basert på hvor de er. Skal du bruke meeples i det hele tatt? Hvor mye penger skal du starte med og så videre. Alt dette avhenger av de valgte moduler, og selv om reglene påstår at dette er oversiktlig, er det fortsatt mange steder du må kikke før dette blir sant.

Uansett, jeg er endelig klar med min anmeldelse av 504. Håper du liker den.

Til sist, hvis du har lyst på en fantastisk god ressurs til reglene, sjekk ut 504rules.github.io . Den lager regelhefte basert på modulene du velger. Helt flott!

504 kan kjøpes her.
Oppsummering
product image
Vurdering
1star1star1stargraygray
Brukere mener
3 based on 1 votes
Produsent
Stronghold Games
Spill
504