7 Wonders: Duel – Episode #213

7 Wonders Duel

  • 2-2spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 238,-

7 Wonders fungerte godt for syv spillere, men ikke så bra for to. Når man bare spiller to, blir det da 2 Wonders? Nei, det blir 7 Wonders Duel.

7 Wonders Duel utklasser storebroren

Det var som utrolig kjekt med 7 Wonders var at uansett antall spillere, ville spillet ta like lang tid å bli ferdig med. Det er fordi alle spillerne valgte kort samtidig og spilte dem ut samtidig, selvsagt etter et system.

Når det gjaldt to spillere, forsvant alt som gjorde 7 Wonders spesielt. Det var noen ekstra regler i draftingen som skulle kompensere for den mangelfulle draftingen i et spill med flere spillere, men det var veldig overfladisk.

Så kom nyheten om et dedikert 2-manns spill basert på samme spill. Interessant, spesielt når Bruno Cathala og Antoine Bauza slår hodene sine sammen for å klekke ut et nytt underverk: spillet i seg selv. Sjekk videoen under.

Alt er forskjellig, men likevel likt

Du finner samme type symboler, samme type kort og de samme underverkene. Likevel fungerer spillet på en helt annen måte. Først og fremst er kortene mye, mye mindre enn før. Kjempesmå, faktisk. Av og til er det problematisk å plukke kortene fra bordet, fordi man ikke får tak under dem.

Oppsettet er som før: man spiller gjennom tre aldre, altså tre typer kort. Kortene som er tilgjengelig skal ikke lenger draftes, men legges ut som en type kabal, i en pyramideform. Noen av kortene er synlige, mens andre ligger med bildesiden ned. På din tur skal du ta et av de kortene som ikke har noen kort oppå seg, enten du vil ha det eller ei.

Kortene i 7 Wonders Duel er som i vanlig 7 Wonders, med symboler for produksjon og poeng, med bakgrunnsfarge som indikerer hva slags type det er. Rød for krig, grønn for vitenskap og så videre.

Foruten dette vil du gjenkjenne veldig mye fra storebroren, men denne måten å gjøre det på gir en god mengde kontroll, samtidig som det er litt flaks, siden mange av kortene er skjulte. Timingen er utrolig viktig i denne varianten.

7 Wonders Duel er et ordentlig godt spill og er glatt med i kåringen til årets beste 2-manns spill.

7 Wonders Duel kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
7 Wonders: Duel av Latapelit.fi
Bedømmelse
51star1star1star1star1star