Adrenaline – Et FPS i brettspillform

Adrenaline

  • 3-5spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 399,-

Våpen i hånd, fiender rett rundt hjørnet og bak deg. Lite ammunisjon og mye skade er tatt. Adrenaline(t), derimot: på topp! På tide å gi fra seg og dele ut litt skade.

Adrenaline er et førstepersons skytespill (FPS)… på en måte. Det er sterkt inspirert av et FPS i alle fall. Spillebrettet viser en liten arena med noen få rom, og rundt omkring finner du blant annet våpen og ammunisjon du kan gjøre så mye som skade med.

Til tross for å ha et så actionfylt tema, har spillet Adrenaline et bedagelig tempo, hvor du må håndtere ammunisjonen i henhold til hvilke våpen du har og hva du ønsker å plukke opp. Det er ingen tidspress involvert, eller dyktighet som krever fingerferdighet.

Fullt adrenalin i Adrenaline

Man får kanskje ikke ekte adrenalin mens man spiller dette. Konseptet er derimot at når man tar skade, øker adrenalinet. Når det har økt til et visst nivå, får du tilgang til ekstra krefter og egenskaper, som man seg hør og bør gjør når man får adrenalin ut i blodårene.

På den måten fungerer tittelen godt til mekanismen i spillet. Man ønsker gjerne å ta litt skade, men ikke for mye, for da dør man.

Å dø i et FPS som dette er vanligvis ikke krise. På din tur dør du aldri, men du dør gjerne når andre gjør turen sin. Null stress, du spretter bare opp på en tilfeldig plass på brettet og er klar for dyst. Ulempen er at adrenalinet er på null.

Oversikt over spillebrett og komponenter i Adrenaline.
(Bilde: Czech Games Edition)

Adrenaline er et enkelt spill med flotte figurer og illustrasjoner og mye motivasjon for å dele ut skade. Det er lite du kan gjøre rent taktisk, for de fleste rommene gjør det enkelt å treffe deg. Det er lite som står fysisk i veien.

Har Czech Games Edition klart å lage et vellykket spill med et ganske så nytt tema – i alle fall i brettspillverden.

[wp_ad_camp_3]

Adrenaline kan kjøpes her.