Alien – Legendary Encounters er ganske legendarisk

Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game

  • 1-5spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 728,-
aliens

History Channel har fått litt tyn etter de begynte med sine ikke-historiske fortellinger om «Alien»!

Jada, selvsagt lager de programmer som får publikum, men når de avviker såpass fra deres opprinnelige rutiner og fremdeles kaller det historie, begynner man å lure.

«Alien»-filmene gir på ingen måte inntrykk av å være historisk, spesielt ikke når det foregår langt i fremtiden og langt, langt ute i det ytre rom.

Alle fire filmene er svært unike og jeg syns til og med sjangeren er litt forskjellig fra film til film. Spesielt den siste som er mer actionkomedie enn grøsser.

Alien – Å fange atmosfæren til filmene

Som nevnt, er atmosfæren i Alien-filmene ganske variabel, fra psykisk grøsser, til intenst actionfilm og videre til en slags actionkomedie.

Brettspillet – eller kortspillet – Legendary Encounters, tar for seg alle filmene. Og med utvidelser, kan du til og med spille gjennom Covenant, som er for-filmene til Alien-serien.

Dette er et rent deck building-spill, men det har en ekstra vri på det hele, som gjør spillet til noe mye mer interessant enn bare å fokusere på å optimalesere kortbunken sin.

Alien Legendary

Hver gang du spiller, må du konstruere en begivenhets-bunke. Jeg pleier bare å bruke bunkene som tilhører en og en film, men du kan blande.

Denne bunken definerer hva som er målet for å vinne, og inneholder kort og hendelser fra filmene kortene stammer fra. Du må finne de riktige kortene, beseire flere Xenomorphs og overleve helt til slutt.

Jeg kan ikke garantere at alle overlever til slutt. Man kan bli eliminert, men svært sjeldent når det er mye igjen av spillet – så det er akseptabelt, og det bidrar til presset om å ikke dø.

Siden dette er et samarbeidsspill, må dere snakke sammen, og kan til og med spille kort når det ikke er din tur. Og du får nye kort i erstatning.

Det handler om å få de riktige kortene, bruke de riktige kortene, ha flaks med begivenhetene og ikke få for mange alien i angrep.

I vidoen går jeg over flere detaljer i reglene og hvordan spillet faktisk fungerer. Jeg syns det er et flott spill, som jeg kommer til å ha i samlingen i lang tid fremover.

Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game kan kjøpes her.

One thought on “Alien – Legendary Encounters er ganske legendarisk

Kommentarfeltet er stengt