Allegiance er som Magic, men ikke helt

Allegiance: A Realm Divided

  • 2-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Hvis det er ett spill som virkelig har satt sine spor i denne verden, så er det «Magic: The Gathering». Dette spillet plasserte begrepet «Trading Card Game» og «Collectible Card Game» på kartet og inspirerte mengder av konkurrenter til å imitere ideen. Mange har har suksess, men enda flere har svunnet. Magic – består den dag i dag. Allegiance, hvor passer det inn?

Allegiance er ikke som Magic

Selve spillmekanismen i Allegiance er ganske likt Magic, men det er mange forskjeller. For det første er det ingen utvidelser til Allegiance. Når du kjøper hovedspillet, har du alt du trenger. En drøss med helter, med svært unike egenskaper.

Du trenger ingen forhåndskunnskaper om spillet for å spille det og du trenger ikke sette sammen en egen kortstokk hjemmefra før du dukker opp på spillekvelden. Bare se videoen:

Komplett spill i en eske

Ofte når det er snakk om kortspill, er det ikke gitt at man slipper å samle på flere utvidelser. Bare se på Arkham Horror: The Card Game, hvor det kommer ut nye saker hver måned. Jeg klager ikke, jeg elsker Arkham Horror, og det faktum at det alltid er mye nytt til det, men lommeboka er ikke like glad.

Men Allegiance er virkelig et komplett spill. Og til å tilhøre «samlekortsjangeren», er det ganske imponerende. Du trenger ikke gjøre flere innkjøp for Allegiance. Faktisk, så kan du ikke, siden det ikke selges noen.

Spillet er godt designet, har lav læreterskel, og enhver av heltene føles meget unik. Jeg har dog en del problemer med at heltene i Allegiance ikke akkurat føles balanserte, noen av dem er rett og slett bedre enn andre, spesielt én mot én. Reglene har forslag til helter som passer godt mot hverandre, men det hadde vært kjekkere å kunne stå mer fritt på det omrdet.

Hvor kan man kjøpe Allegiance? Det er jeg usikker på. Jeg fikk tilsendt spillet fra produsenten selv. Hvis du finner det ut, ikke nøl med å gi beskjed.

Søk etter Allegiance: A Realm Divided her.
Sammendrag
Dato
Spill
Allegiance: A Realm Divided (2015) fra Underground Games Inc.
Bedømmelse
41star1star1star1stargray