Episode #142 – Bang! Du er død

Bang! The Dice Game

  • 3-8spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Hei, pilegrim! Denne byen er ikke stor nok for oss begge. Med mindre vi tar ut sheriffen. Men hvis du er en forræder, skal du og jeg ut i duell! For jeg lurte deg, jeg er egentlig visesheriffen her i byen! Omtrent sånn foregår handlingen i Bang! The Dice Game. Du er aldri sikker på at folk er den de utgir seg for å være. For å vinne i spillet, må du oppfylle kravet som følger med rollen din.

Spillet er slik: alle vet hvem sheriffen er, men ingen vet noen av de andre rollene, kun din egen. Som lovløs må du sørge for å drepe sheriffen så fort som mulig. Som visesheriff må du drepe de lovløse og forræderne sammen med sheriffen. Men som en forræder, må du være helt alene og eliminere alle andre. Så du må følge med på hvem som gjør hva. Hvis noen går mot sheriffen, er sjansen stor for at det er en lovløs. Om noen skyter på andre, vet man ikke helt, da må du tenke på hva de har gjort tidligere i runden. Støtter du de som skyter sheriffen?

På din tur har du 5 terninger og inntil 3 kast. Terningene er like, og hver side har 6 forskjellige symboler. Piler, øl, mitraljøse, dynamitt og skuddtype 1 og 2. Alle har forskjellige betydninger men ganske enkle å forstå. Etter et kast kan du velge hvilke terninger du vil beholde og hvilke du vil trille på nytt, akkurat som i Yatzy. Men det er noen restriksjoner. Hvis du triller dynamitt, må disse bli liggende. Hvis du triller en pil, må du øyeblikkelig ta en pil-markør fra forrådet. Du kan gjerne trille terningen om igjen etterpå. Hvis det går tomt for piler, så går indianerne til angrep. Da mister alle like mange liv som de har piler foran seg, og så drar indianerne igjen.

Når du er fornøyd med kastet ditt eller har gjort 3 kast, så skal du utføre handlingene. Øl gir tilbake helse, men du kan også velge å gi øl til en annen spiller. Prøve å skaffe deg allierte rundt bordet. Hvis du har samlet 3 mitraljøser så skyter du på alle andre rundt bordet så de mister liv. Og så har du 1 og 2-er skudd. De er helt like skademessig, men tallet bestemmer hvem du må skyte på. Den ved siden av deg, eller den personen enda et hakk videre. Disse valgene er veldig viktige å følge med på, for å se hvem en person er alliert med.

Så spillet er helt likt sin forgjenger Bang!, bare med terninger. Alle kortene som var i originalen er borte, så det er ingen forvirring om hvilke kort som gjør hva og hvordan de brukes. Det går mye mindre tid på å lese dem, velge dem og spille dem. Men de har beholdt en viktig ting til: nemlig karakterkort. Alle får tildelt en unik karakter, og alle karakterene kan modifisere litt på reglene på en unik måte. Dette skaper god variasjon og kan bidra til litt innlevelse i spillet.

En ulempe med originalen er at det kunne ta veldig lang tid. Da er det ikke gøy å bli slått ut av spillet tidlig og så måtte vente en time før du er med igjen. I The Dice Game så varer spillet toppen 15 minutt, og det er morsomt å følge med på resten av spillet og prøve å avsløre hvem som er hvem. Å bli slått ut og måtte vente 10 minutt er ikke all verdens galt, så dette er et stort pluss.

Spillet støtter opptil 8 spillere, og likevel går det ikke særlig mye lenger tid med maks antall spillere. Det er fordi skade blir utdelt hele tiden, spesielt når indianerne angriper. Mye av underholdningen er i å anklage andre og snakkingen over bordet. Selve terningkastene er ikke veldig strategiske, men du har i det minste noen valg å ta underveis. Jeg syns Bang! er et artig spill, men jeg spiller det ikke på grunn av at det tar altfor lang tid for hva det er, og elimineringen i den sammenheng. Men i The Dice Game har de beholdt det viktigste, nemlig leken med å finne ut hvem som er hvem, og selvsagt det å vinne. Dette er et spill jeg kan ta frem for en kjapp filler eller avslutter på en kveld. Et morsomt spill som gjerne må spilles et par ganger etter hverandre, bare for å kunne ta revansje.

Søk etter Bang! The Dice Game her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.