Blackwood – trylledrikkmaking i den mørke skogen

Blackwood

  • 2-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 138,-

Det var en gang en bror og en søster som bodde i en skog. Skogen het Blackwood. De har fått streng beskjed om ikke å gå inn dit, for der var det hekser. En dag gjorde de det likevel. De gikk seg bort. Og ut fra skyggen kom det en …. heks! Hun hjalp dem hjem igjen.

Ok, ikke spesielt skummelt, men det er heller ikke heksene i Blackwood. Her handler det om å samle ressurser som frosker, flaggermus, sopp og firkløvere, for så å lage trylledrikker av dem og bruke til å hjelpe mennesker som trenger assistanse.

Blackwood er ikke så skummelt, egentlig

Hver spiller tar rollen som hekser, som igjen har kontroll over tre marionetter hver. Disse dukkene går på oppdrag rundt i skogen og samler inn ingredienser du trenger for å lage trylledrikker.

Typisk nok er det begrenset med oppskrifter, og ingen heks kan lage den samme drikken. Du må komme de andre heksene i Blackwood i forkjøpet, ellers går du kanskje glipp av oppskriften.

Spillet er ganske enkelt å komme inn i og har innbydende grafikk og estetikk. Det er helt til du faktisk begynner å spille.

Problematisk grafikk

Når jeg ser på esken, komponentene og figurene i spillet, blir jeg ganske imponert. Jeg liker grafikken. På en annen side, så liker jeg den ikke.

Problemet er at illustrasjonene er ment å se estetiske ut framfor praktiske. Spillet handler om å samle forskjellige ingredienser, men man blir forhindret av å måtte kikke på kortene om og om igjen, for å se hva som egentlig er på dem.

Bildet viser fullt oppsett av Blackwood
Bilde: RUNES Edition

Dette er det største negative jeg har å si om spillet. Jeg liker tempoet, jeg liker samlemetoden og jeg liker hvordan de har brukt worker placement.

Når grafikken kommer i veien for spillet, er ikke det alltid et problem, men i Blackwood bruker man mesteparten av tiden til å se på symboler, symboler som går i ett med bakgrunnen.

Som sagt så liker jeg spillet, men jeg kan ikke anbefale det på grunn av grafikken. Med to spillere fungerer det derimot godt, da det nesten halverer antall kort som må følges med på, og samtidig fungerer spillet på et taktisk nivå.

Blackwood kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Blackwood (2017) fra RUNES Editions
Bedømmelse
31star1star1stargraygray