Booo! Vart du skræimt no? Episode #284

Booo!

  • 2-6spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 199,-

Bøøøøøøø! Jo flere ø-er jeg legger til, jo mindre skummelt blir det. Man mister liksom trykk-effekten av lyden. Spillet «Booo!» har en del o-er, men ender med et utropstegn! Det er nok helt fordi at spillet ikke er ment å være skummelt, men du skal vite at det handler om spøkelser, i det minste.

Booo! Ricochet Robots i ny drakt?

Et spill jeg liker veldig godt er Ricochet Robots. Det er et spill med ytterst få komponenter, og du kan spille med så mange du vil, omtrent. Det eneste problemet jeg har med det, er at det er liten vits å spille mot erfarne RR-spillere. Du kommer til å bli knust.

Spillet Booo! er ikke veldig ulikt RR. Du har et brett foran deg bestående av mindre deler som kan sjongleres rundt på for å lage nytt oppsett fra gang til gang. Du har en brikke som starter et sted og skal til et annet, og du har ikke lov å røre noe.

Brettet består av veldig mange rom, og veggene på rommene er delt opp blant flere farger. For å komme deg fra rom til rom, må du gå gjennom veggene. Du får kun lov å bruke én og samme farge til alle veggene for å komme deg til målet.

Sjekk videoanmeldelsen av Booo!

Banebrytende eller det samme?

Jeg nevnte altså et problem med RR, at man kan bli veldig flink i det. Booo! gir nok fordeler til den erfarne spilleren, men samtidig får de som er flinke en liten straff på kjøpte.

Si du klarer å komme fra A til B ved å bruke fargen rød. Da får du en rød brikke. Hvis du samler tre farger, har du vunnet. Ulempen nå, er at så lenge du har den rød brikken, har du ikke lov å bruke den rød fargen igjen. Har du to farger, er det to farger du ikke får bruke.

Dette holder tilbake ledelsen en stund og åpner for muligheter for andre spillere. Dessuten er det snarveier og farge-endringer som kan legges i spill, som gjerne kan være reservert for nye spillere.

Jeg liker både RR og Booo! og kommer foreløpig til å beholde begge spillene. Booo! har definitivt bedre grafikk og fargevalg og er lettere å «selge» til nye spillere.

Booo! kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Booo! fra Blackrock Games
Bedømmelse
41star1star1star1stargray