Brikkelegging i spill – en topp 10 for året 2020!

Brikkelegging, det er et begrep som går igjen i veldig mange brettspill. Det er ikke veldig rart, når brettspill har veldig mange brikker og man ofte legger dem ned.

Bare fordi et spill innehaver et begrep, gjør det da spillet til det begrepet? Jeg vil si nei. Når jeg tenker på brikkeleggingsspill, tenker jeg der selve spillet har som hovedfokus å legge ned brikker. Brikkene vil da tjene en funksjon, ofte avhengig av brikker ved siden av seg.

Bilde av brikkelegging-spillet Isle of Skye, med brikker foran en av spillernes skjermer.
Brikkelegging er meget sentralt i spillet Isle of Skye.

Så da har jeg latt være å inkludere spill som Xia og Eclipse. Xia har brikkelegging i form av utforskning av galaksen, akkurat som Eclipse, men har også brikker man konfigurerer skipet med. Dette er bare en brøkdel av spillet og er derfor ikke vurdert til listen.

Caverna er også utelatt, da brikkene man legger, ikke har noen form for synergi med brikkene ved siden av seg. Dette er et mer Worker Placement aktig spill, hvor brikkeleggingen i seg selv ikke er viktig, men det gir tilgang til flere handlinger.

Brikkelegging – mine topp 10

#SpilltittelAnmeldelse
1Glen Morehttps://youtu.be/K5lhbH853Ao
2Escape: The Curse of the Templehttps://youtu.be/W1peqHFgdYs
3Isle of Skye: From Chieftain to Kinghttps://youtu.be/25FRF9wyXcY
4Galaxy Truckerhttps://youtu.be/KyVPRf-MQBc
5Bärenparkhttps://youtu.be/k59DlK2HUXs
6Neuroshima Hex! 3.0https://youtu.be/2lch7AnnCyo
7Castles of Mad King Ludwighttps://youtu.be/WtZLd4KQh9I
8Vikingshttps://youtu.be/esHHZV8P-_I
9Ginkgopolis
10Santa Mariahttps://youtu.be/6dNyFme6KDs

Hvis du var med på live-sesjonen kunne du chattet med meg og andre som så på samtidig, til samme tidspunkt. Det syns jeg var en kjekk affære og kommer nok til å gjenta med mine topp 10-videoer i nærmeste fremtid.

Er du enig / enig i listen min, eller kriteriene for hva som er brikkelegging? Fortell om det, gjerne i form av kommentar på Youtube-siden. Husk å vise respekt overfor andre.

Og, har du forslag til topp 10-lister innen brettspill jeg kan lage fremover, hører jeg også gjerne fra deg.