Capital Lux – Episode #274

Capital Lux

  • 2-4spillere
  • -spilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 148,-

I Capital Lux, fra Eilif Svensson og Kristian A. Østby, skal spillerne bygge opp hver sin by, men samtidig samarbeide om å bygge opp en hovedstad.

Du vil selvsagt ha en stor by selv, men hvis du overgår hovedstadens prakt, har du gått over streken og blir straffet for det.

Enkle regler i Capital Lux

Dette er kanskje et enkelt kortspill med enkle regler, men det er mye å tenke på og sjanser som må tas for å kunne vinne. Hvilke kort finnes i spill, hvilke kort er spilt og hva ønsker du å oppnå?

Foran deg skal du samle kort i de fire forsjellige fargene som finnes. De samme fargene finnes i hovedstaden også, hvor du også kan spille kort.

Hvis du spiller kort foran deg, må du passe på at verdiene på den fargen du spiller, ikke overgår tilsarende farge i byen.

I slutten av runden, hvis verdien din er for stor, mister du alle kortene derfra. Har du derimot ikke gått for høyt, men har høyest blant alle andre spillere, får du en bonus.

[wp_ad_camp_3]

Du vil altså gå høyt i Capital Lux, men du vil ikke gå for høyt. Hvis du hjelper til med å øke verdien i hovedstaden, må du gjøre handlingen som står der.

Denne regelen minner litt om Red7, hvor du blir tvunget til å gjøre noe som ikke nødvendigvis gagner deg.

Etter tre runder er spillet ferdig og da er det kun den beste planleggeren som kan vinne. Siden det er kort i Capital Lux, er det fint at spillet starter med såkalt Drafting (engelsk).

Spillet tar en halvtime å spille og det går over tre runder før en vinner kåres. Det er mange små finesser i dette spillet som gjør det interessant, så gjerne sjekk videoen for detaljer.

Forfatterne bak har imponert så langt og de kommer stadig ut med nye spill.

Capital Lux kan kjøpes her.
Oppsummering
product image
Vurdering
1star1star1star1stargray
Brukere mener
5 based on 1 votes
Produsent
Aporta Games
Spill
Capital Lux