Captive – velg din skjebne – Episode #266

Captive

  • 1-1spillere
  • -spilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 198,-

Datteren din er kidnappet. Men, du er politimann, hvordan våger de å velge deg som offer? Hva er det som ligger bak? Du møter opp på forhåndsbestemt sted. Pengene er med deg. Ting går ikke som planlagt. Hva gjør du? Captive gir deg mange valg.

Dette er en bok som fungerer som et spill. I god, gammel, «choose your own adventure»-stil skal du gjøre valg underveis som endrer historien. Du leser en side, og valget du gjør sender deg til en helt annen side i boka. Frem og tilbake må du bla.

Captive gir en ny vri på sjangeren

I tillegg til å lese deg gjennom historien, får du en haug med flotte illustrerte bilder. Bildene inneholder flere groteske scener og det er tydelig at dette er for et modent publikum. Det er vanskelig å si for mye uten å avsløre for meget, men video-anmeldelsen vil gi litt mer innsikt.

[wp_ad_camp_3]

Historien er dyster og det er veldig lett å dø i spillet. I starten velger du forskjellige statistikker til personen du spiller. Du skriver inn tall som representerer blant annet smidighet, kløktighet og styrke. Flere ganger i historien blir du bedt om å sjekke tallverdien i en gitt type, og du må gå til en viss stripe.

Stripene er delt opp hulter i bulter i Captive, men hvert bilde er også nummerert, så det er lett å finne frem. I hvert bilde finner du gjerne flere tall du kan velge, og må bla om til det bildet. Det er umulig å vite hva som kommer til å skje, og du må ofte starte på nytt, på grunn av dårlige valg du har gjort.

Gjenspillbarheten er selvsagt viktig i en slik bok, men det blir som en hvilken som helst annen bok. Når du har lest den, så har du lest den. Captive er et lite unntak her, fordi om du kommer til slutten en gang, har du ikke nødvendigvis fått med deg hva dette handlet om.

Jeg fant meg flere ganger å starte på nytt for å velge noe annet, og fått ny informasjon underveis som har vært opplysende.

Dette er en lett anbefaling, om du tåler litt blod og gørr.

Captive kan kjøpes her.
Oppsummering
product image
Vurdering
1star1star1star1stargray
Brukere mener
no rating based on 0 votes
Produsent
Blue Orange Games
Spill
Captive