Cartographers – tegn de beste kartene

Cartographers

  • 1-100spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 268,-

Mange liker Yatzy, og det er ikke uten grunn. Du triller terninger og ser hva utfallet blir, og så fyller du inn på et ark. Med mindre du spiller varianten «Tvungen Yatzy», står du fritt til å skrive hvor du vil. Cartographers havner i kategorien å skrive hvor du vil.

Trill–og–skriv-spill er det ganske mange av, og de er ofte enkle å lære seg og gir en tilfreds følelse av å skape noe. I nyere tid har ofte terningene blitt erstattet med kort, for litt mindre tilfeldigheter, men også for å legge inn litt mer innhold i kortene.

Cartographers har ikke terninger, men kort. Kortene forteller deg hva slags landskap du har oppdaget, men det er opp til deg å velge hvor og hvordan landskapet ser ut – på ditt eget kart.

Hver runde trekkes et kort fra en bunke. Kortet har en form som kan minne om brikker fra videospillet Tetris, men også en av fire typer terreng, som landsby, skog, mark og elv. Du har et ark som er bare ditt, og på det arket er et rutenett, hvor du tegner landskapet som står på kartet.

Fire ganger i spillet vil det være poengtelling, og da får man poeng ut fra forskjellige gitte kriterier. Det handler selvsagt om å få mest poeng til slutt, og den med mest poeng er således den beste «Cartographer».

En fin fordel med spillet er at hver tur, så gjør alle spillerne samtidig. Man sitter ikke og venter på sin tur til å trekke kort. Alle bruker de samme kortene, men det er helt fritt hvordan man vil bruke kortene.

Her har noen brukt veldig god tid på tegningen sin og i tillegg tatt i bruk farger.
(Bilde: CC – Daniel Mizieliński)

Kan du ikke tegne? Ingen problem, en skog er bare tre rundinger og kanskje tre streker. Elven er en bølge og mark er streker på skrått. Veldig enkelt, og så lenge du kan skille dine egne skriblerier fra hverandre, er du på trygg grunn.

Til slutt i Cartographers, har du tegnet et kart som er noe helt unikt og bare ditt. Og hvis du har oppfylt kriterier på «best» måte, er du også vinnere.

Cartographers kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Cartographers (2019)
Bedømmelse
41star1star1star1stargray