Episode #134 – Opp i flammer!

Catching Fire: Seeds Of Rebellion

  • 2-6spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Helt siden du var gammel nok til Dødslekene, har fredsvokterne hatt sitt øye på deg – matforsyninger som forsvant, grafitti som skjemmer Capitol – de har hatt mange mistanker oim at det var deg. Frem til nå, så har du gjort det meste for å holde deg unna åpen konflikt, men de frivillige har hvisket det tydelig frem at det var på tide for deg å gå til handling. Når du endelig nådde lederne av opprøret, hadde ryktet ditt allerede nådd dem.

De er glade for å ha deg på laget sitt og tildeler deg ditt nye oppdrag: å sette opp hemmelige leirer gjennom hele Panem. Hvis du klarer det, vil dine bidrag gi opprøret en liten sjanse for dem til å gjøre en forskjell. Hvis du feiler, vil de ikke ha en sjanse. Det er premisset for Catching Fire: Seeds of Rebellion. Du skal som en av lederne sette opp leir i de forskjellige distriktene. For å klare det, trenger du ressurser. Men pass på, for hvis fredsvokterne er i området, er det mye vanskeligere å stjele ressursene du trenger. Og hvis noen blir før deg, må du finne en ny plass å sette din hemmelige leir.

Catching Fire

Spillet går på rundgang rundt bordet, og på din tur skal du gjøre bare én ting. Du kan skaffe ressurser eller sette opp leir. Å ta en ressurs er så enkelt som å trekke et kort av de som ligger åpne ved siden av brettet. Hvert kort har to ressurser på seg, men det varierer hva det er. Å sette opp leir er litt mer komplisert. Rundt omkring i Panem ligger det forskjellige oppdrag. Noen oppdrag trenger drivstoff mens andre trenger medisinsk utstyr. Du må samle på ressursene og bruke dem på de forskjellige oppdragene rundt omkring. Når du har gjort det, setter du opp leir i området og hjelper opprøret videre. Men det er ikke alltid det første som er det mest taktiske. Før du ble sendt ut, fikk du nemlig tildelt spesifikke distrikter du burde sette opp leirene i. Det har også de andre lederne. Dette er hemmelig og kun for dine øyne. Hvis du klarer å sette opp leirer i de områdene du ble fortalt om, så får du ekstrapoeng av ledelsen.

Og der har du igrunnen spillet. Du skal samle nok av riktige ressurser og oppfylle kravene til oppdragene. Har du i tillegg leirene dine i distrikene som du ble bedt om i begynnelsen, vanker det ekstrapoeng. Såkalte «Rebell-poeng». Den som til slutt har flest poeng er vinneren, og opprøret har en sjanse.

Catching Fire

Catching Fire

Dette ligner på mange måter på Ticket to Ride. Der har du også hemmelige ruter og samler på forskjellige ressurser for å bygge deg videre. Først på slutten av spillet avsløres de hemmelige oppdragene og hvem som faktisk vinner. Men Ticket to Ride er jo et ganske så enkelt spill, hvordan er så Catching Fire? Faktisk enda enklere. Det er ingen rutebygging her, bare å sette ut i områdene som er tilgjengelige. Du trekker kun ett kort per runde, så tenketiden er minimal. Kartet er mye mindre, men det er også mindre viktig, så lenge du ser hvilke distrikter du må komme deg inn i og hva oppdragene ber av deg.

Hvis du vil ha et spill fra The Hunger Games (Dødslekene), så kan du gjerne gå for Seeds of Rebellion. Om du derimot vil ha et solid familiespill som ikke er vanskelig, ville jeg gått for Ticket to Ride, siden det tilbyr flere valg og taktikkeri med bygging av ruter. Uansett så ender du opp med et kjekt spill, hvor Catching Fire går helt opp til 6 spillere, noe Ticket to Ride ikke gjør.

Søk etter Catching Fire: Seeds Of Rebellion her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.