Cave Troll – Skatter og andre juveler i en hule fylt med monstre og helter

Cave Troll

  • 2-4spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 348,-

«De har et huletroll!» Et ganskje kjent utsagn fra Boromir i Ringenes Herre-filmen del 1. Og joda, det å ha et huletroll – eller Cave Troll – kan absolutt være fordelaktig – for noen.

Før du tenker at dette er et fantasy-spill, hold an litt. Du tar faktisk feil. Vel, litt, i alle fall. Dette er et spill om å ha kontroll over verdifulle områder ved å ha flest brikker (figurer) i et område når det er tid for poengtelling. Poeng er skatter, for tematikkens skyld.

Dine monstre og dine helter i Cave Troll

Hver spiller får utdelt et knippe med miniatyrer som representerer forskjellige arketyper i en fantasy-setting. Troll, goblins, barbarer, tyver og den slags. De er alle på ditt lag, men noen av dem vil du selvsagt bruke for å gi mest harme til motspillerne, enn gagn til deg selv.

Om du tenker at dette er for tørt, hold an litt! Husk at disse monstrene og heltene er noe som du kan styre. Du sender dem inn i rom i hula for å få majoritet, skremme bort motstanden og faktisk kunne stjele skatter rett foran nesen på andre.

Cave Troll brettet under spill.

Det er også opp til spillerne i helhet å «bestemme» når det skal være poengkjøring. Noen av rommene har mange rikdommer, mens flere har mindre. Skal du sikre deg de skikkelig store, eller spre risikoen?

I Cave Troll kan du naturligvis sende avgårde huletrollet ditt, den sterkeste figuren. Sterkest, spørs selvsagt an på situasjonen på brettet og hvilken variant som spilles, for spillet har nemlig to varianter.

Variantene bruker de samme figurene, men figurene opererer med egne regler. Regler som alle spillerne har tilgjengelig foran seg.

Resultatet er at Cave Troll kan få frem fantasy-interesserte personligheter til å prøve et spill, som egentlig er et skjult område-kontroll-spill som moderne brettspill (altså ikke Monopol) har å tilby.

Cave Troll er ikke et superb spill på noen måter, men en hyggelig affære med artig tema og flere morsomme situasjoner som kan oppstå og oppleves.

Cave Troll kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Cave Troll (2002) fra Fantasy Flight Games
Bedømmelse
31star1star1stargraygray