Colour my Kritters – Farge mine bramseil!

Colour MY Kritters

  • 1-6spillere
  • 40mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Du har en haug med skapninger i alle slags fasonger og utførelser. Det er bare det at noe rart har skjedd: alle har mistet fargene sine! I Colour MY Kritters (som akronym da blir CMYK) skal du finne tilbake farger og hjelpe så mange av skapningene dine som du kan.

Colour MY Kritters er et deck-building spill av den reneste sort. Det vil si, det er ikke noen andre mekanismer her enn kun deck-building.

Du har din egen bunke med kort, skaffer nye kort til bunken din, stokker bunken ved behov, og fortsetter til spillet avsluttes.

Hvis du har kjennskap til spill som Dominion, vet du hva det handler om. Det som skiller Colour MY Kritters ut fra Dominion, er hvor enkelt det er å komme inn i.

Spillet er myntet på et yngre publikum. Du trenger ikke kunne lese, og du kan spille det med hele familien.

På din tur trekker du opp tre kort og legger dem foran deg. Kortene vil ha en eller to fargeklatter på seg, som er mynt-enheten i spillet.

Du kan kjøpe nye kort ved å ha de riktige fargene foran deg, og tilføre det nye kortet til bunken din.

CMYK – Colour MY Kritters – Deck Building Game

Noen kort tillater at du kan trekker flere kort, så du kan ende opp med mer enn tre kort foran deg. I tillegg finnes det kort som bare gir poeng, som er vel og bra, men vil ikke hjelpe deg å kjøpe nye kort.

Noen av kortene man kan kjøpe seg i Colour MY Kritters. Kostnaden er nederst, mens verdien de tilfører er oppe på siden.
Noen av kortene man kan kjøpe seg. Kostnaden er nederst, mens verdien de tilfører er oppe på siden.

For å vinne, vil du helst ha mange kort med samme type fargeklatt. I tillegg vil du trenge utstyr som maling og gjerne en malepensel, som er et par av kortene du kan kjøpe.

Spillet avsluttes når det ikke er flere kort å kjøpe, eller hvis noen har kjøpt alt av det ene maleutstyret.

Poengtellingen er gjerne det vanskeligste med spillet. Du grupperer kortene ut fra klattene de har, men får ikke poeng for dem. For å få poeng, må du ha pensel og/eller maling. Helst begge.

Spillet er veldig kjapt, og du gjør klar til neste tur så snart du er ferdig med den forrige. Under 30 minutt, så er alle ferdige.

Colour MY Kritters var aktuelt på Kickstarter, men du kan sjekke ut siden for å se hvordan du kan skaffe deg en kopi.

Søk etter Colour MY Kritters her.
Sammendrag
Dato