Dark Side Rising – samarbeid som opprørere i Star Wars

Star Wars: Dark Side Rising

  • 2-4spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 528,-

I en galakse langt langt borte, hadde de nok ikke dette brettspillet. Star Wars: Dark Side Rising er et spill som benytter seg av terninger og en god dose med flaks, i en kamp mellom spillerne og spillet.

Dette er et samarbeidsspill. Alle spillerne tar for seg et opprørs-lag som sammen skal kjempe mot Darth Vader og resten av Imperiet. Det er ingen enkeltperson som vinner, her er det alle eller ingen.

Dødsstjernen i Dark Side Rising

Målet til Imperiet er som i filmen: bygg Dødsstjernen. Hvis den blir ferdigbygd, er det for sent, og spillerne taper. En annen måte å tape på, er hvis altfor mange av de allierte opprørerne går tapt.

For å vinne, må man beseire skurker. Når nok skurker er tatt, har man seiret. Hvordan går man frem?

Bilde av Darth Vader-figuren fra Dark Side Rising, som står i midten av brettet.

Spillet går på tur mellom spillerne. På en spillers tur skjer følgende:

  1. Velg en av tre mulige planetere å sende laget ditt på.
  2. Trill dødsstjerne-terningen og klargjør Dødsstjernen deretter.
  3. Trill Darth Vader-terningen og gråt litt.
  4. Trill ditt lag sine terninger og bekjemp skurker eller få allierte.

Det finnes tre planeter å reise til i Dark Side Rising. Darth Vader er alltid på en av dem, og har alltid mulighet å reise til en vilkårlig planet. Da skjer det dumme ting for deg.

En terning til besvær

Alt styres av terninger. Hvor mye Dødsstjernen utvikler seg. Hva slags skade Darth Vader gjør, og hvorvidt du klarer oppdraget ditt.

For å klare et oppdrag må du trille terninger og allokere tilsvarende ikoner på terningene dine med ikoner på kortene rundt den planeten du er på.

Hvis oppdraget er en alliert, får du nye egenskaper på laget ditt. Er det en skurk, gir du dem skade, og får en liten bonus til senere bruk.

Problemet er bare sannsynlighet og uflaks. Av og til kan du klare alt du ønsker og du får bygget deg skikkelig opp til en kraftmaskin med masse egenskaper, som gjør det lettere å klare fremtidige oppdrag.

Andre ganger er det motsatt. Da får man ikke til noe somhelst. Men, Darth Vader og Dødsstjernen får fortsatt herje I Dark Side Rising, mens dere står stille.

Spillet føles derfor urettferdig og litt kjedelig. Selv med kloke valg, ender det nødvendigvis ikke godt.

Andre spill som ligner?

Elder Sign er et spill jeg liker godt. Det bruker nesten nøyaktig samme mekanisme om å trille terninger og allokere dem på symboler, men løser det påen helt annen måte. Der føles man progresjon.

Et annet spill som er mer kompetativt er Age of War. Samme konsept, og mye kjappere å spille, og derfor mer tilgivelig om det ikke går veien.

Jeg har ikke prøvd andre spill i Rising-serien til The Op, og kan derfor ikke sammenligne. Star Wars: Dark Side Rising var dessverre et pass, men Darth Vader-figuren var veldig kul.

Star Wars: Dark Side Rising kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Star Wars: Dark Side Rising (2019)
Bedømmelse
21star1stargraygraygray