Episode #1 – Den aller første episoden: Vikings!

Vikings

  • 2-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 247,-

Som nordmann er det litt godt å se et vikingspill på menyen. Men det ligger alltid en liten skeptisk kar inni meg som tenker at dette ikke blir bra. Vikinger er tøffe, men blir lett brukt for å selge noe som egentlig ikke er så bra. Så hvordan er Vikings, da?

Michael Kiesling står for design av dette alene, og jeg sier det bare med én gang: han har gjort det godt. Illustrasjonen på boksen viser en smilende viking som akkurat har gått i land, og det er det som er temaet for spillet. Utforskning – ikke strid.

Lik Carcassonne skal man utforske øyer ved å plassere brikker. Disse brikkene må matche brikkene ved siden av seg, og dermed får man bygget øyer, øyer man kan plassere sine vikinger på. Man har gullsmed-vikinger, speidere, adelsmenn, fiskere og selvsagt viking-vikinger. Disse beskytter deg mot angrep fra plyndrende vikinger.

For å få brikker og vikinger kjøper man dette fra et råd. Rådet består av 12 sett med landbrikke og en viking, og prisen går fra 0 til 11. Etter hvert som de billige brikkene blir kjøpt, blir prisen billigere for de andre figurene. Men kun dersom den til 0 blir kjøpt. Og den kan kun kjøpes under to vilkår: 1. det er den siste vikingen igjen av den fargen, og 2. spilleren har ikke råd til noe annet. Den som er fattig skal ikke straffes i dette spillet, og får til gjengjeld kunne velge en gratis brikke. Av og til kan dette brukes mot de andre spillerne, slik at det kan lønne seg å ha lite penger.

Det er et flott tempo i spillet. Reglene tar litt tid å forklare, og forklares best underveis. Når alle forstår mekanismen så er det lite venting. Man følger med på rådhjulet i midten og legger opp strategien deretter. Det er lite dødtid og alle får være med på spillprosessen.

Et flott spill med flotte komponenter, gode regler og ikke minst; et kjempeflott tema!

Vikings kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.