Dette må du aldri gjøre når du spiller Monopol

Uten tvil er det ofte stor sammenknytning mellom brettspill og påske. På hytta har hele familien tid til å bare sette seg ned med hverandre og hygge seg med hverandres selskap. På bordet finner man ofte spill som Risk og Monopol for å få tiden til å gå.

Annonse:
[wp_ad_camp_1]

Det er imidlertidig én ting de fleste av oss gjør feil i Monopol, og jeg snakker ikke om strategi. Nei, rett og slett feil regler. Jepp, vi spiller med husregler. For hvem har faktisk lest reglene de siste 10-20 årene? De fleste har nok blitt opplært i dem.

Visste du at hvis du lander på en eiendom som ingen har kjøpt, men ikke vil ha den selv, at den da skal auksjoneres bort?

Hvis du bestemmer deg for ikke å kjøpe eiendommen, må banken umiddelbart auksjonere den bort til høystbydende ved å begynne på den laveste prisen som bys. Selv om du i utgangspunktet ikke ønsket å kjøpe eiendommen, har du rett til å bli med på auksjonen.

Dette står i reglene. Ja, de norske reglene var ikke 100% klare på hvordan det foregikk og hva vet vel en 10-åring om auksjoner?

Husregler gjør at spillet kan ta timevis å spille, mens det egentlig bare skulle vart maksimalt to timer. Dette er de reglene man ofte spiller feil:

  • monopolHvis du ikke vil ha en ledig eiendom skal denne auksjoneres bort til høystbydende.
  • Gratis parkering gjelder KUN «Gratis parkering»-feltet i seg selv og intet annet.
  • For å komme ut av fengsel etter tre turer og vha. terninger må du fortsatt betale 1000kr.
  • Når du pantsetter en eiendom må du selge alle hus- og hotell som er på den.
  • Hvis du går konkurs av banken blir det auksjon om alle eiendommene dine.
  • Og til sist et lite tips: husk, det er begrenset med hus- og hotellbrikker. Flott med 12 hus på alle de dyre feltene helt for deg selv, siden ingen andre får tak i hus 😉

Men! Selv om Monopol er en yndling i mange familier er det en ting du må vite; det finnes hundre… nei, tusenvis av brettspill som er mer inkluderende og spennende enn Monopol. Spill der temaet drar deg inn til en strålende opplevelse, spill med strategiske og interessante valg, spill som virkelig kan bryne hjernen din og spill hvor barna kan vinne over deg – uten at du lar dem!

Oppdag flotte spill!

Her er noen kjappe anbefalinger for familien:

Hvis du reiser opp med en fast vennegjeng og har lyst å spille Risk, vil jeg foreslå Risk Legacy. Dette er Risk som du kjenner det, men med oppdaterte regler som gjør at et spill tar maksimalt to timer å spille! Ikke nok med det, men vinneren av et spill får lov å tusje på brettet hvis de vil, eller klistre på en ny by på brettet og skrive hvilket som helst navn på det! Og hva skjuler seg bak de mystiske lukene som er forseglet i spillesken?

Det finnes så utrolig mange gode spill og det finnes spill for enhver smak. Hvor skal du begynne? Heldigvis er du kommet til rett plass! Her finner du over 200 videoer om brettspill. Sjekk ut spill-listen og se om et bilde ser interessant ut og klikk deg inn. Du blir kanskje overrasket.