Dokmus – gudene er ekte – Episode #279

Dokmus

  • 2-4spillere
  • 40mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 199,-

Folket ditt har oppdaget en øy, som viser seg å ha vært bebodd, men forlatt for lenge siden. I Dokmus må du lede stammen din rundt på denne øya og oppdage templer, og gjøre det bedre enn andre stammer som utforsker samtidig.

Få hjelp av gudommelige krefter i Dokmus

Det er mange templer på øya og det er ikke rart, for gudene lystrer faktisk ønskene dine. For å hjelpe med å utforske øya, kan du få gudene til å fysisk endre på øya.

Brettet består av et rutenett og i hver rute kan du plassere et av dine telt. Teltet viser hvilke områder du har utforsket. For å utforske videre, må du sette nye telt ved siden av dine eksisterende telt.

Dokmus

Hver runde har du tre telt som skal brukes. Heldigvis har du også hjelp av gudene, så du enklere kan ekspandere til andre plasser på øya.

I Dokmus fra lautepelit.fi kan en landbrikke rotere eller flytte posisjon, og plutselig er teltene dine ved siden av en helt annen brikke, som kommer til å flytte på seg senere. Du befinner deg på den andre siden av øya og har store muligheter for å utforske.

Minner om Kingdom Builder

Det å sette ut tre og tre brikker, og i tillegg ved siden av hverandre, er ingen unik idé. Kingdom Builder benytter seg nettopp av dette, men det er et spill jeg ikke syns er særlig spennende. Dokmus er ikke ulikt Kingdom Builder, men gir en mye bedre opplevelse.

Gudene kan hjelpe til med å flytte eller rotere en landbrikke, flytte et telt, eller bli startspiller. Du vet ikke nødvendigvis hva de andre spillerne har valgt og rekkefølgen er viktig.

For å få poeng i spillet må du ha telt ved siden av templer. Hvis du klarer å finne et tempel på hver av de åtte brikkene, får du bonuspoeng. Har du oppdaget alle templer på samme brikke er det også bonuspoeng.

Dokmus er et stilig spill som bygger videre på konseptet til Kingdom Builder og gjør en god jobb. Et stort minus er komponentene til teltene, som stadig glipper ut blant fingrene, etter en kombinasjon av bratt vinkel og glatt overflate gjør det hardt å ta tak i dem.

Dokmus kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Dokmus from Lautepelit.fi
Bedømmelse
41star1star1star1stargray