Donning the Purple – Ikle deg det lilla – #289

Donning the Purple

  • 1-3spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 426,-

Skaperen av Kill the King er tilbake, denne gangen med et spill om Romerriket. Ta det med ro, det handler fortsatt om å drepe lederen i Donning the Purple.

Donning the Purple setter deg i jag etter lederrollen

Opptil tre spillere skal kjempe om tittelen som keiser over Romerriket. Keiseren har mye ansvar og må stanse invasjon fra barbarer, samtidig som hele riket skal brødføs og ha velstand.

Det vil bestandig være en keiser, og hvis keiseren gjør det godt, vil han eller henne bli kjent som den største keiseren, og dermed vinner av spillet.

Teknisk sett er ikke dette helt sant, fordi keiseren dør rett som det er i Donning the Purple. Bare sjekk videoen under. Kun på engelsk denne gangen, fra den ferske The Northman-kanalen min på Youtube.

Kortvarig lederskap

Det er mange som ønsker å ikle seg den lilla kappen, eller som spillet heter: Donning the Purple. Ganske fiffig navn.

Spillet går over fire runder, og i hver runde har du kun to handlinger til rådighet. Du kan kopiere andre spilleres handlinger, men for hver ting du gjør, bruker du også opp helse.

Når helsen blir tømt, dør spillerens karakter. Ta det med ro, det er alltids noen som tar plassen, og selve spilleren fortsetter spillet som før, bare under en annen, tenkt skikkelse.

Keiseren dør også, og hvem som overtar tronen avhenger av om det er en gitt tronarving eller om noen har bestikket senatet godt nok til å bli erklært den neste keiser.

Enkle valg

At valgene er enkle, betyr ikke at spillet er automatisk, langt derfra. Det betyr at alle handlingene er ganske selvforklarende og logiske, og det er enkelt å vite hva som er lurt.

Det som ikke er enkelt å vite, er hva som er lurt… Det ga lite mening, men det er ikke lett å se hva som er lurt med tanke på å skaffe seg seierspoeng.

Dersom keiseren ikke møter aggressive motstandere, kommer nok den spilleren til å vinne. Det er nemlig svært vanskelig å få poeng på andre måter.

Holdt folket sultent, pass på at barbarene ikke blir utryddet, men heller ikke for mange. Dette er keiserens hovedoppgaver i Donning the Purple, men av og til kan det lønne seg for andre spillere å hjelpe til litt.

Kickstarter

Spillet er ikke tilgjengelig i butikker, men du kan henge deg med på deres Kickstarter-kampanje og sikre deg en kopi av spillet derfra.

Donning the Purple kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Donning The Purple (2018) fra Tompet Games
Bedømmelse
41star1star1star1stargray