Drachenturm – Episode #282

Drachenturm

  • 2-4spillere
  • -spilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Drager, riddere og prinsesser – vi kjenner dem godt fra tidligere av. Temaet i Drachenturm er å redde prinsessen som er fanget i tårnet til dragen. Det er ikke et moderne eventyr, men det er bare to ord å bytte for å gjøre det likt for begge kjønn, så man kan redde prinsen fra tårnet, om det er ønskelig.

Dragetårnet, som det blir på norsk, selv om det dessverre er fraværende fra norske butikker. Dette spillet plukket jeg opp under Essen i 2016 og jeg ser dessverre ikke noen enkle måter å få tak i det på, enn å gjerne importere det selv fra sider som Amazon i Tyskland.

Drachenturm er et samarbeidsspill

Målet er enkelt: bygg en plattform for å komme opp til toppen av tårnet, for så å redde ut offeret. Mens vi bygger tårnet, er dragen på vei for å ødelegge. En av steinene vi har brukt som fundament til plattformen, kan fjernes, og dragen prøver å dra den bort ved hjelp av et tau. Om steinen tas bort før redningen er utført, er spillet tapt.

Spillet kommer med mange firkantede brikker med samme bakside. Framsiden har forskjellige ikoner som samsvarer med figuerer vi må bruke for å bygge plattformen, som skal bygges helt bokstavelig. Hvis nivået har fargen vi finner, setter vi opp en figur i samme farge på rett plass. Når fire figurer er plassert, må vi finne neste nivå. Hvis vi finner noe som ikke finnes eller kan brukes ennå, snur vi brikken tilbake og må huske hvor den var.

Men dragen er hele tiden på lur! Det er mange brikker i Drachenturm, og blant disse brikkene som har en drage på seg. Hvis vi trekker en drage, må vi flytte dragefiguren ett steg bort fra tårnet. Dette medfører er problem, da dragen har en snor mellom seg og den steinen som holder hele plattformen oppe.

Når plattformen er ferdig bygd, kommer en ny del i spillet i gang. Dragen begynner å dra tauet ved hjelp av en mekanisme inne i selve dragefiguren. Jo lenger borte figuren er fra tårnet, jo fortere klarer den å dra steinen. Samtidig skal spillerne flytte prinsessen ned fra tårnet ved hjelp av pinner, og føre prinsessefiguren fra toppen og ned til trygghet.

Hvis figuren faller ned, må den settes opp igjen og så gå videre, rundt tårnet, bort til plattformen, ned gjennom alle etasjene og til slutt til vognen for så å komme til trygghet.

Enkelt, men stort

Drachenturm er veldig enkelt og tar fem minutter å spille, og det er derfor ingen problem å spille en runde eller femten etter hverandre. Utfordringen er alltid å huske hvor dragebrikkene ligger. Hvis dragen ikke er på det ytterste hakket, pleier det ikke være problematisk å redde prinsessen fra tårnet, men man kan selvsagt være uheldig.

Selve esken til spillet er absolutt å kritisere. Esken er mye større enn Ticket to Ride, og det er absolutt ingen grunn til at det skal være tilfellet. Det er 95% luft i esken og den tar vanvittig stor plass i hylla, og den går ikke inn i en typisk Kallax-hylle fra IKEA.

Søk etter Drachenturm her.
Sammendrag
Dato
Spill
Drachenturm (2016) fra HABA Games
Bedømmelse
41star1star1star1stargray