Dune Imperium – Spillet som får meg ekstra hypet om filmen

Dune: Imperium

  • 1-4spillere
  • 120mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 548,-

2020 ville ikke ha noe av kinoer. så det ble ikke noe av den etterlengtede Dune-filmen som skulle komme. Likevel er Dune Imperium – basert på filmen – klar for verden.

I forrige episode tok jeg for meg Lost Ruins of Arnak, som bruker mekanismene worker placement og deck building – vellykket, sådan.

Så når jeg sier at Dune Imperium gjør det samme, da har vi en konflikt. Eller?

Den korte historien er: nei. Dune Imperium og Lost Ruins of Arnak har riktignok de samme begrene som beskriver mekanismene, men det er som å fortelle at en helikopter og en bil er det samme, siden begge har motor og begge går på drivstoff.

Dune Imperium – et imperiet verd å kjempe for

Jeg elsker Dune-universet. Bøkene var kjekke å lese da jeg var yngre, men har slitt med å lese dem igjen.

Frank Herbert hadde en stilig visjon, men var dessverre ikke den beste til å formidle det via ordene sine.

Dune er uansett å anbefale å lese én gang, i alle fall. Det var (og er) en original science fiction som trekker frem mye av det menneskelige i oss, bare tusenvis av år i fremtiden.

Spillet er inspirert av filmen som skal komme ut i år, men også av bøkene.

Det er tydelig at illustrasjonene kommer fra filmen, da mange kjente skuespillere står frem, som Stellan Skarsgård, Jason Momoa, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, ja listen er lang med store navn fra Hollywood.

Det er vanskelig å snakke om Dune uten å ta frem bøker, filmer og mini-serier som er lagd rundt temaet – med variabel suksess.

Dune Imperium med masse egne oppgradering av komponentene
Dune Imperium med masse egne oppgradering av komponentene

Hva med spillet, da?

I spillet tar du rollen som et av de store husene, enten det er edle Atreides, de grusomme Harkonnen, … Thorvald… og… jeg kjenner ikke de to siste.

Din jobb er å skaffe allianser blandt de store fraksjonene, som de «innfødte» Fremen, Spacing Guild, Shaddam eller Bene Geserits.

I tillegg må du sende ut krigere som kan slåss for deg, samle det evig verdifulle krydderet og vise at du er den best egnede til å styre planeten Arakkis – Dune.

Dune Imperium er enkelt å forklare reglene til, men når du faktisk skal spille det, begynner du å innse hvor mange vanskelige valg du får.

Kortene du har er få og arbeiderne ferre. Hvis du bruker kortet til å sette ut arbeider, mister du en annen sterk ressurs, som hjelper deg få enda bedre kort i bunken din.

I motsetning til Lost Ruins of Arnak, er Dune Imperium ikke like flott å se på, så jeg har gjort en del oppgraderinger med å erstatte komponenter i spillet med mine egne, som i bildet over.

I videoen over går jeg i detalj på hvordan spillet fungerer, hva jeg har gjort for å forbedre utseendet og til slutt min konklusjon på spillet.

Og ja, jeg må selvsagt sammenligne med Lost Ruins of Arnak.

Dune: Imperium kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Dune Imperium (2020)
Bedømmelse
51star1star1star1star1star