Episode #127 – Rull deg ned i hula og slåss mot monstre

Dungeon Roll

  • 1-4spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 209,-

Jeg så dette spillet på Kickstarter og hev meg på vognen, både fordi det allerede var et populært prosjekt, men også fordi det så ut som et artig lite vente-spill, noe som alltid er greit å ha tilgjengelig mens vi venter på at resten skal komme til spillekvelden. Så, hva var det jeg fikk?

Først og fremst så er boksen til spillet formet som en skattekiste. Artig sak, siden det å fordype seg inn i en hule som regel handler om å bekjempe monstre og samle skatter. Terningene er inngraverte med forskjellige symboler i forskjellige farger, og kortene har flotte illustrasjoner av forskjellige typer helter. Men ikke minst så passer alt sammen helt fint tilbake i kisten igjen, uten å lage noe søl.

Dette spillet handler altså om å bekjempe monstre og samle skatter. Det som pleier å være vanlig i slike spill er at de første etasjene er enkle og har svake eller få monstre, mens det blir stadig vanskeligere jo lengre ned i hula du kommer. Så også her. I første etasje møter du 1 utfordring, i neste 2, i tredje 3, osv. Men du har begrenset med ressurser for å komme så langt. Du begynner hver runde med 7 helte-terninger. Disse terningene har 5 forskjellige helter, hvor den siste siden er en magisk trylleformel. Du triller alle 7 i begynnelsen én gang, deretter begynner ferden. Dette var nemlig de heltene som var tilgjengelig, så du får ta til takke med dem.

Dungeon Roll

Du møter bare én utfordring i første etasje. Utfordringsterningen består av forskjellige monstre, 1 skattekiste og 1 magisk drikke. Hvis det er et monster, må du bruke en helt for å bekjempe det. Men den helten du bruker blir lagt i kirkegården, av en eller annen grunn. Dør helten av å vinne? Hvis du må ofre en helt, har du en helt mindre i neste etasje, men en utfordring ekstra. Du vil helst komme så dypt som mulig, for du får nemlig XP tilsvarende det nivået du valgte å avslutte frivillig. Hvis du ikke klarer utfordringen i en etasje, da får du ingenting.

Hvis du møter flere terninger av lik type monstre, kan du bruke én helt av riktig type for å ta dem alle. Ellers er det én til én-forhold. Du kan også være heldig å finne skatter, hvor tyver kan åpne mange kister samtidig. Men da dør tyven, visstnok. Du kan velge å ikke åpne kister og heller spare helter til senere nivåer. Men vær forsiktig, for dragen kan plutselig våkne!

Hvis noen terninger viser dragesymbolet, blir disse lagt i skattkammeret. Hvis det blir 3 eller flere drager tilsammen, må du – i tillegg til den vanlige utfordringen – bekjempe dragen. Den eneste måten å overvinne den på er å ha 3 forskjellige helter. Har du ikke det, så taper du kampen. Hvis du klarer det, får du en skatt og en bonus-XP som belønning.

Du velger altså selv når du vil stoppe og ta belønning. Ellers går du videre og får ikke noen valg til å ombestemme deg så snart terningene er trillet. Når du først ser hva utfordringen går ut på, er valget som regel ikke så vanskelig. Du må ofre helter, men det er ditt valg hvilke du velger. Senere kast på utfordringer er selvsagt bare flaks, så valget ditt har sjeldent strategisk betydning. Du må bare spille oddsen.

For å bøte på dette, så har skattene forskjellige egenskaper. Noen skatter lar deg hyre inn en ekstra kriger av en type. Noen gir deg mulighet til å vekke dragen tidlig, mens andre igjen bare er poeng. I tillegg så har hver spiller en helt hver. Denne helten har to egenskaper som kan brukes i forskjellige faser av spillet. Noen før du begynner å dra ned, andre underveis mens noen andre igjen før du må gi slaget tapt.

Spillet tar mellom 10-20 minutt å spille og handler bare om flaks. Det gir ingen særlig følelse av å dra ned i en hule, for alt er abstrakt. Du får en handout med et krysskjema som forteller deg alt om alle symbolene i spillet og hvilke helter som bekjemper hvilke monstre. Det sier litt om hvor tematisk det er når du trenger et krysskjema. Men for hva det er, så er det et billig spill i en tiltrekkende eske, kjapp læretid og ikke minst kort spilletid.

Dungeon Roll kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.