Glen more – Whiskyspill? Nei, men godt er det! Glen More

Glen More

  • 2-5spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 943,-

Jeg liker spill med morsomme mekanismer, der valgene du gjør øyeblikkelig gir deg oversikt over hvordan valget påvirker spillets gang fremover. Glen More er et spill som benytter rekkefølge-mekanismen. Det betyr at den som er bakerst gjør trekket sitt. Den som gjør trekket, kan hoppe så langt frem han bare vil, men det betyr at det blir lenge til hans tur igjen, og han mister mange ressurser.

Glen More en Carcassonne?

Når man flytter brikken, kan man velge en utvidelse til landsbyen sin. Denne plasseres i kjent Carcassonne-stil, og må passe brikkene rundt. Der slutter likheten. Når den plasseres, aktiverer den opptil 8 brikker som ligger rundt, samt seg selv. Men for å i det hele tatt kunne plassere brikken, trenger du en arbeider i nærheten. Og disse kan bare flyttes om du aktiverer en landsby-brikke.

På denne måten er det lett å legge en plan over hva man vil utføre, men veldig vanskelig å planlegge hva dine motspillere kommer til å gjøre. Dette gjør det spennende, og du må hele tiden tenke nøye gjennom konsekvensene av valgene dine.

Glen More består av tre poengtellinger. Det er tre bunker med brikker som skal legges ut. Når den siste brikken av hver bunke legges ned på brettet, skal poengtellingen skje. Dersom man legger ned den siste brikken av den tredje bunken, er spillet over. Denne brikken er derfor heller ikke tilgjengelig for spillerne.

Relative poeng

Man kan anskaffe poeng på forskjellige måter i Glen More. Det ene er whiskyproduksjon. Den som har mest, får like mange poeng som han differansen mellom hans whiskytønner og de andre spillernes. Deretter har man poeng for spesialkort man kan anskaffe seg ved spesielle brikker. Til slutt har man antall høvdinger og differansen mellom spillernes høvdinger. Det er ikke mange poeng i sluttellingen om spillerne står like sterkt, så det kan være veldig lurt å skaffe seg poeng underveis ved å aktivere brikker som gir deg poeng.

Glen More kan også spilles av to spillere. Da introduseres en terning som går fra 1 til 3 som den tredje spilleren. Når det er hans tur, triller man terningen, og flytter den frem like mange felt som den viser, og fjerner denne brikken fra spill. Det er derfor umulig å vite hvilke brikker som er tilgjengelige senere, siden terningen gjerne gjør helt ulogiske valg. Dette fungerer meget godt, og gir en følelse av frykt, siden terningen er nådeløs.

Dette er et flott spill som er kjapt å lære seg, og kjapt å spille. En runde tar gjerne 30-45 minutter, og det er en morsom opplevelse å spille det.

Glen More kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.