Episode #104 – To! To! To! … Tre! Tre!

Pit

  • 3-8spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 148,-

Du har mange kort på hånd, men de er alle forskjellige. Du vil selvsagt ha bare like kort, og det er kun da du kan vinne. Da må du bytte kort med andre og samle et sett først. Om du klarer å samle helt like kort før alle andre, så har du vunnet runden. Men det er en hake ved det hele: du aner ikke hvilke kort du får i retur! Og i tillegg holder de andre spillerne på å bytte sine kort så fort de klarer. Ikke sløs bort tiden med å tenke, her må du handle! Og du må rope ut at du er villig til å handle.

Pit

I Pit så skal du altså samle et sett med kort. I denne utgaven er det bilder av 8 forskjellige dyr, og det er 9 kort av hver type. Du må altså få 9 like kort på hånd for å vinne runden. For å bytte kort med en annen spiller, må du annonsere hvor mange kort du er villig til å bytte. Kortene du bytter bort kan kun bestå av én type dyr, men du bestemmer selv hvor mange du vil kvitte deg med. Har du 3 esler, kan du for eksempel rope ut «3» til alle rundt bordet, og selvsagt vise med fingrene hvor mange du har samtidig, så du ikke blir helt overhørt. Overhørt? Jo, alle andre spillere gjør det samme som deg, helt samtidig, også når du ikke gjør det. Du må skynde deg, og handle fort. Hvis du finner noen som vil bytte like mange kort med deg, så bytter dere fort. Du aner ikke hva du får tilbake, bare at du får 3 like kort. Om du får samlet 9 like kort, så må du skynde deg å ringe bjella i midten av bordet. Dette er en fysisk bjelle som du plinger på, og førstemann som gjør det, får poeng. Resten får ingenting. Poengene står på kortene, og de rangerer fra 55 til 100 poeng, avhengig av hvilket dyr du har.

Det er ikke mange ting å tenke på i dette spillet, men det er likevel taktikk. Skal du bytte bort de dyrebare kortene, eller de billige? Om du bytter de billige er det større sannsynlighet for at du får nøyaktig de samme kortene tilbake. Uheldig. Og det er ikke alltid du treffer noen som er villige til å bytte bare 1 kort, eller kanskje 3 eller 4.

Men det finnes også en liten vri i spillet: nemlig gjeterhunden og bonden. Har du hunden, så er du heldig. Eller? Det spørs. Hvis du har hunden kan du benytte den som en joker. Da trenger du bare 8 like av et dyr pluss hunden, og du kan ringe bjella. Men! Om du har hunden og en annen spiller ringer bjella før deg, så mister du poeng! Da må du velge om du vil beholde hunden eller bytte den bort, spesielt om du tror at noen nærmer seg et sett. Bonden er alltid minuspoeng, så han må du bare kvitte deg med!

Spillet er kjapt og bråkete, men det er også det som gjør det så gøy. Du kan ikke forvente mye dybde i dette, men det skaper god stemning med så mye roping samtidig. Hvis du er passiv i dette spillet, så vinner du ikke. Total spilletide varierer sterkt, alt fra 30 minutt til 90 minutt, avhengig av hvor mange spillere dere er og hvem som klarer å samle et sett oftest. Og ikke minst hvor mange poeng dere blir enige at skal være grensen, eller kanskje antall runder. Det bestemmer dere på forhånd, så spilletiden kan begrenses eller utvides, alt avhengig av hva dere er ute etter.

Pit kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.