Episode #107 – Ludo!

Ludo

  • 2-4spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 88,-

Spillet som selges i alle slags butikker heter Ludo. Hvem kjenner vel ikke til dette klassiske spillet for fire spillere? I dette spillet begynner alle med likt grunnlag: alle har brikkene sine «fanget» i starten, og du må ta en hel runde rundt brettet og til slutt føre figurene dine til mål. Men for å komme så langt, må du forbi tre fiendtlige territorier tilhørende dine motstandere.

Reglene er kjempeenkle. Trill en terning. Om den viser 6, kan du frigjøre en av dine figurer og sette den på startfeltet. Alternativt kan du flytte en av dine andre figurer nøyaktig 6 felt. I tillegg til at du kan frigjøre en brikke med denne valøren, får du også et omkast! Og du kan repetere det hele om du får nok en sekser. Får du alt annet enn 6, må du flytte på en av dine brikker som allerede er frigjort. Og så går turen videre.

20130402-194924.jpg

Om du lander på en motsanders figur, blir den fanget på nytt, og blir satt tilbake i startområdet sitt. For å komme seg ut må en ny 6-er trilles på terningen. Får du ikke en 6-er så kommer du heller ikke ut. Når du har klart å komme en hel runde med en av dine figurer, må du komme deg inn i mål. Da må du få nøyaktig valør for å komme deg inn. Trenger du bare en 1-er, så må du trille en 1-er. Ellers må du flytte på en annen figur.

For å vinne spillet må du få ut alle dine 4 figurer, sende dem en hel runde rundt brettet og til slutt komme i mål; med alle 4!

Dette er et spill som er kjempelett å forklare og kjempelett å anskaffe. Du finner det på veldig mange butikker. Lekebutikker, billigbutikker, souvenirbutikker, ja til og med enkelte daglivarebutikker. Variantene er mange, men i Norge er nok den mest kjente den med bilde av en katt på forsiden.

Åh forresten! Aprilspøk!

Ludo kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.