Episode #12 – Det fenomenale Phenomena

Phenomena

  • 2-5spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Jeg skal ikke stikke noe under stol, Phenomena lå stablet på Notabene med en prislapp på 39 kroner. Og med et fantasy-bilde jeg ikke fikk sansen for så var det faktisk med litt motvilje at jeg kjøpte dette spillet. Men det måtte jo prøves ut. Et spill til en slik pris kan jo bare kastes om det skuffer. Men, gjorde det nå det da?

Første spilltesting var mellom et par voksne fra PG og et par barn fra PG Junior. Pluss meg. Spillet tok absolutt hele kvelden, men begge juniorene var meget imponerte over spillet og kom uoppfordret med uttalelse om hvor bra de syns spillet var. Vi voksne var vel også fornøyde, i hvertfall oss som liker denne type spill.

Men jeg har spilt spillet flere ganger siden den gang, og jeg blir stadig imponert over hvor engasjerende spillet egentlig er. Det er forhandlinger mellom spillerne, det er spenning rundt terningkast og det er et felles mål. På ingen måte er dette et samarbeidsspill, man kjører et solo-løp. Erfaringspoengene tillater flere terninger under utfordring, det samme gjør mange av magikortene. Har man etter hvert fått nok poeng, er det mulig å gjøre et hemmelig oppdrag. Jeg ser ikke helt hensikten med å holde dette hemmelig, for det er lite motstanderne kan gjøre for å stoppe deg. Men om oppdraget (eller hovedprofetien) krever mye vennskap, så er det kanskje ikke så mange så vil ta i mot hjelp fra deg, for da får du vennskapspoeng.

Spillet er flott å se på og har mange flotte komponenter. Et minus er teksttypen og fargen på tekst mot fargen på bakgrunn som kan være ganske vrient å lese uten å måtte myse. Men om man ser på selve skriften så har de brukt en grei type som er fantasy-aktig, og det er vel det de har prøvd å få til. Karakterkortene man får utdelt er også veldig flotte, men her er det spesielt vrient å lese spillets gang, som står på høyre side på hvert kort. Teksten er liten og fargene går inn i hverandre.

Kort fortalt så er spillet absolutt en flott investering for en 40-lapp. Jeg kjøpte det for litt dyrere pris i en annen butikk, men jeg angrer ikke på det. Det er et flott spill som har blitt undervurdert av mange, selv om de ikke har prøvd det. Prisen og coveret på spillet frister kanskje ikke til kjøp, men om du tar med deg ungene dine så vil nok de syns at bildet er fantastisk.

Søk etter Phenomena her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.