Episode #13 – Fjords

Fjords

  • 2-2spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 428,-

Det som overrasker mest, er hvor lite spillet har med fjorder å gjøre. Det handler stort sett om å etablere gårder, deretter plante og ekspandere kornåkre. Landskapet minner også veldig lite om fjorder, selv om landskapet forandrer seg for hvert spill.

Startoppsettet er alltid identisk
Esken er elegant utført og tar liten plass i hylla. Forsiden minner om noe idyllisk og gammeldags, og tiltrekker oppmerksomhet. Hvis man har ørliten kunnskap om norske severdigheter, er Preikestolen et flott tilskudd for å tiltrekke seg et ekstra blikkfang i butikkhyllene. Nordmenn generelt burde finne seg til rette her, med kjent naturfenomen og vikinger briljerer på forsiden.

Innsiden av esken er minimalistisk. Et lite krater i midten inneholder hvite og sorte gård- og jordebrikker, sammen med 44 6-sidede landskapsbrikker, hvorav 3 av disse er startbrikker. Regelheftet er på 4 sider og har veldig konkrete regler skrevet ned med enkle illustrasjoner som er lette å forstå. Man skal altså utforske landet, for så å bygge gårder på det. På slutten skal det dyrkes, og det er her poengene sankes inn.

For å utforske landet gjelder noen enkle regler. En ny brikke må plasseres inntil minst to andre brikker. Utseende på brikken må passe fullstendig på utseendet til brikkene den skal legges inntil. Nye landområdet må alltid legges inntil fastlandet. Hvis man følger disse reglene, er det grei skuring.

Etter hvert dannes landskap
Når man legger ut en ny brikke, kan man velge om man vil legge ut en gård på denne brikken. Hver spiller har 4 gårder, og disse må plasseres ut underveis. Når en av spillerne er tom for nye landbrikker, begynner neste fase. Nå skal man legge ut jorder. Disse kan kun legges fra gårder, deretter inntil et annet av dine egne jorder. Jordene kan ikke linkes over fjell. Her gjelder det å være smart, da motstanderen enkelt kan sabotere deg.

Når alle brikkene har jorder på seg, begynner poengtellingen. Den som har flest jorder, vinner. Den som vinner flest av 3 runder, har vunnet spillet.

Etter hvert som brikkene legges ut kan det fort bli tydelig hvem som går seirende ut av runden. Det er også ganske lite som skjer i spillet, annet enn å legge ut brikker. Det er ingen overtakelser av andre landområder eller gårder, og det er null interaksjon i ettertid.

Dette er et kjapt spill som lett kan tas frem når to spillere venter på noe, eller bare vil ta en kjapp match. Spillet tar rundt 30 minutt når alle tre rundene er over.

Fjords kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.