Episode #14 – The Speicherstadt

The Speicherstadt

  • 2-5spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Designeren Stefan Feldt liker oldtidens Europa og handelsflåter, noe som igjen blir reflektert i Speicherstadt. Og han klarer nok en gang å lage en interessant mekanisme som fenger. Dette spillet er et auksjonsspill, der vinneren er den som til slutt sitter igjen med flest seierspoeng. Så hvordan fungerer det?

Hver runde kommer det opp et kort mer enn antall spillere. Disse kan da kjøpes for penger, men prisen avhenger av etterspørsel. Hver spiller har tre figurer å sette i kjøpekø på et kort, den som er fremst får førsterett til å kjøpe kortet. Men prisen avhenger av antall figurer som står i kø på dette kortet. Hvis du stiller deg som nummer to i køen, koster kortet 2 penger for førstemann. Har han ikke råd – eller ikke lyst – til å betale, kan han stå over. Da kan du få det for 1 penge, siden det bare er én igjen i kø, eller stå over. Siden alle spiller med åpne kort er det mulig å legge sine brikker slik at motstanderne ikke har råd til å kjøpe det lenger. Men det kan også andre spillere gjøre mot deg, da det er plass til hele 8 brikker per kort!

Men hva brukes så kortene til? Som tittelen på spillet sier er dette et lagerspill. Men det er særs lite lager tilgjengelig. De ressursene du klarer å kjøpe til deg fra lasteskipene som kommer inn må brukes eller lagres, ellers går de tapt. Man kan bruke de ved å innfrie kontrakter – som også må kjøpes i utgangspunktet. Disse gir mange seierspoeng. Man kan også selge varene sine om man har riktige kjøpmenn, eller selge billigere enn man kanskje ønsker.

I tillegg skjer det fire branner underveis i spillet. For å unngå å tape poeng trenger man brannmenn. Den som har flest brannmenn får poeng, mens den som har færrest mister poeng!

Et spill tar rundt 45 minutter og egner seg best med fire spillere. Da har man akkurat riktig mengde med konkurrenter og spilletid rundt bordet. Hvis du liker auksjonsspill er sjansen stor for at du liker dette.

Søk etter The Speicherstadt her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.