Episode #15 – For all del ikke glem mynten i Ave Caesar!

Ave Caesar

  • 2-6spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Dette dreier seg om ære og overlevelse i spillet Ave Caesar. I dette hest-og-kjerre-spillet skal hver spiller innta rollen som en rytter i noe av Romerrikets største festbegivenheter. I arenaen kalt Circus Maximus handler det om å komme seg raskt avgårde, bruke listig taktikk og komme først i mål. Men veien til målet er slettes ikke lett.

Hver spiller får hver sin kortbunke. Bunkene er identiske, men er stokket slik at rekkefølgen blir ukjent. På hånden får du se på 3 av kortene, og velge ut ett å spille hver runde. Kortet sier hvor langt du kan flytte, og tallene er fra 1 – 6. Men problem nummer 1: flaskehalser. Enkelte områder på banen er så snevre at det kun er plass til én spiller om gangen. Og en hovedregel i spillet er: kan du flytte, må du flytte. Så om du ligger like bak flaskehalsen med flyttemuligheter, så må du flytte. Dette kan gå på bekostning av flyttene dine. Hvis du må bruke et 4-er kort for å flytte 1 steg frem på grunn av hindringen, så har du 3 færre flytt til å komme helt rundt. Og du har særs lite å tape for i det hele tatt å komme i mål.

Problem 2: Du må innom Cæsars tribuneplass og stoppe opp foran ham. Der må du hylle Cæsar og avgi en tributt i form av en mynt i din farge. Dette må du gjøre i løpet av de to første rundene av totalt 3. Hvis du glemmer eller blir hindret i å gjøre dette etter to runder, har du automatisk tapt. Da må du bare sørge for at de andre spillerne ikke får det fullt så lett på slutten.

Problem 3: Du har sløst mange flytt på hindringer. Og du har kanskje ikke fått fordelen av innersvingen overalt heller. Når trekkbunken minker og du fremdeles bare er halvveis i den siste runden, er det vanskelig å vite om man faktisk vil klare å komme i mål.

Spillet er ekstremt enkelt å lære seg og sette seg inn i. Og har du først lært bort hvordan man kan hindre andre spillere, så er dette en regel som sjeldent blir glemt. Her er det knuffing, krangling og morsomme situasjoner over hele bordet. Et flott spill som egner seg godt som en avslutter på kvelden.

Søk etter Ave Caesar her.

One thought on “Episode #15 – For all del ikke glem mynten i Ave Caesar!

  • 27. juli, 2012 kl 19:29
    Permalink

    Anbefaler dette spillet, spesielt om du har unger (6 år pluss) eller damer som kanskje ikke er interessert i guttas strategispill. Enkelt, men rom for taktikk, litt frustrasjon, «lagarbeid» for å knerte en motstander og mye latter.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.