Episode #16 – Bygg ut jernbanene i USA i Chicago Express

Chicago Express

  • 2-6spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 579,-

Forkledd som et togbyggespill så ligger et godt aksjespill. Men samtidig så må jernbanene bygges ut for at selskapene skal stige i verdi, og det gjøres av hver spiller. I løpet av en runde har man tre valg, og disse tre valgene er alle med på å bidra til inntekt til slutten av runden.

  1. Kjøpe aksjer. Kjøp aksje i et av de 5 selskapene i spillet. Aksjene du har er det eneste som gir deg inntekt i spillet, men verdien på dem er basert på selskapets utbygging.
  2. Hjelpe til med utviklingen. Et område eller by der ett eller flere selskap du har aksjer i kan utvikles videre, og det gir mer verdi for alle jernbanene tilknyttet området.
  3. Bygge ut jernbanelinjene. Jo lengre jernbane gjennom flere byer og mineralrike fjell, jo mer verdi.

Men du får bare én handling per runde. Hvis andre spillere har aksjer i samme selskap som deg, vil du også være med på å bidra til deres fortjeneste. Men det er ikke mulig å skaffe seg alt i samme aksje, ikke om alle rundt bordet følger med.
På slutten av spillet er det den som sitter igjen med mest penger i kontanter som vinner spillet.

Reglene er ganske enkle, men det er mye å holde orden på. For å gjøre valg må man vite hvor mye penger de andre spillerne sitter på, tenke litt på hva de kunne tenkt å gjøre på sin tur, og så prøve å sette en stopper for det. Det er selvsagt lov med å komme med forslag og litt trygling underveis.

Så hvis du kan tenke deg å sitte med mange spillere rundt bordet og by på aksjer samtidig som du øker verdi på selskap, så er dette et godt spill for deg. Her er det ingen tilfeldigheter, bare planlegging.

Chicago Express kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.