Episode #17 – Finn skattene før Den Forbudte Øya synker

Den Forbudte Øya

  • 2-4spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 298,-

Dette ble et impulskjøp for meg i et svakt øyeblikk. Men heldigvis har det vist seg å være helt verdt det. Det er sjeldent jeg kommer borti et så tilgjengelig spill som dette.

Målet med spillet er å samle de 4 skattene som er tilgjengelig på ei øy. Problemet er imidlertid at øya er i ferd med å synke, og opptil 4 spillere skal da samarbeide om å få tak i skattene før det er for sent. Dette er altså et samarbeidsspill. Her vinner alle, eller så taper alle.

Øya består av 20 brikker som er tilfeldig lagt ut hver gang. Når det er din tur kan du gjøre flere 3 handlinger, og det kan være å flytte seg, gi kort til andre spillere, levere inn skattekort eller forsinke drukningen av en øydel. Her er det viktig at alle spillerne kommuniserer og kommer med sine forslag. For selv om du tror du har den perfekte plan, kan det være et par ting du ikke har tenkt over.

I likhet med Pandemic så vil synkingen av øya intensiveres når det kommer kort som sier at vannstanden stiger. Da er det bare å passe på at viktige brikker ikke forsvinner. Som for eksempel landingsplassen med helikopteret på. Men ulikt med Pandemic så er dette et mer tilgjengelig spill som også barna kan være med på å spille. Bare det å finne ut hvor til kortet som skal druknes befinner seg, kan være en del av leken, for dette skjer etter hver spillers tur.

Esken er i blikk og litt større enn en tykk norsk-engelsk-ordbok. Lett å ta med seg, men dessverre også litt lett for at lokket faller av når det ikke skal. Så dette bør ikke lagres stående i hylla eller sekk.

Den Forbudte Øya kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.