Episode #21 – Hjelp kongen og bygg opp Kingsburg

Kingsburg

  • 2-5spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 898,-

Kingsburg skal bygges opp, og det er ditt ansvar å bygge opp en bydel av beste evne. Men fortvil ikke, for du får nemlig hjelp av kongen, som om du allerede var en av hans hoff. Men siden det er en tevling, kan du ikke få all hjelp du vil ha hele tiden, her gjeldet det å være førstemann til mølla. Kongen disponerer sine embetsmenn, og du kan til og med få hjelp av både ham selv og hans kone: dronningen. Hvordan kan du be dem om hjelp? Ved trilling av terningen!

Mekanismen handler om å trille terning, bestemme hvem som får gå først, og så bruke verdien på terningene til å kapre til seg hjelp av en bestemt embetsmann (evt. dame). Du bestemmer selv om du vil bruke 1 eller alle 3 av terningene dine, men da får du hjelp av færre av gangen. Men jo større poengsum du bruker for å få hjelp, jo større er belønningen. Kongen er selvsagt dyrest og gir deg litt drahjelp på en bred måte. Til og med narren hans kan gi deg seierspoeng.

Når du først har fått hjelp er det på tide å bygge. Da bruker du ressursene du har opptjent deg til å bygge hus. Du velger helt fritt hva du vil bygge i din bydel, så lenge det følge byggereglene. Og det er så enkelt som at du må ha et grunnlag for å få lov til å bygge de største byggene. Tenk deg en stall med krigerhester men ingen krigere… Byggene gir deg poeng umiddelbart, og det er disse som virkelig setter fart på poengstigen. Samtidig får du nytte av bygningenes egenskaper.

Men det er dessverre ikke bare enkelt. Andre nasjoner er misunnelige på Kingsburg og vil plyndre og prøve å overta. Selv kongen har ikke kontroll på dette, men vil hjelpe til med det han kan. Hver vinter kommer det et angrep, og det er opp til deg å være forberedt på dette. Om du ikke er sterk nok, vil du miste et eller annet, og du vet ikke hva det er før krigen er over.

Spillet foregår over 5 år, og det er mange muligheter, og mange veier å dra. Men det gøye med terningmekanismen er at det ikke bare er flaks som avgjør vinneren. Det er viktig å ha et øye med dine motspillere, for du har stor påvirkningskraft over dem med dine terninger. Hvis alle sitter med en 5-er igjen på hånd, 5-ermannen er ledig, og det er din tur, så kan du kapre ham, og de andre blir låst til å gjøre noe annet. Veldig god mekanisme, og veldig lett å forstå, selv for non-gamers.

Men spillet er helt utrolig å se på. De vakreste komponenter og tegninger fullstendiggjør spillet, det føles riktig at du faktisk bygger en by og må krige mot slemme monstre. Jeg har spilt dette med et bredt spekter av spillere og ikke-spillere, og så langt har alle likt det.

Kingsburg kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.