Episode #22 – Plutselig mer å gjøre i Kingsburg – To Forge a Realm

Kingsburg: To Forge a Realm

  • -spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Ikke så mye utvidelse som man skulle tro. Men Forge a Realm er slettes ikke å fnyse av, for selv om den ikke endevender på spillet totalt, så gir den noe tilbake som er godt og variert.

Utvidelsen består av 5 moduler, og det de gjør er å endre på eksisterende mekanismer, og bare legge til en liten del. Den beste måten å forklare utvidelsen på, er å gå gjennom hver modul og at du har kjennskap til originalen. Hvis du lurer på om du skal kjøpe Kingsburg i det hele tatt, og lurer på om utvidelsen er verd det, så kan du bare stoppe å lese etter dette avsnittet, og legge til i handlevognen. Det er bra.

Modul 1: Nye embetsmenn. Hver spiller får sin egen embetsmann som ingen andre kan påvirke. De er ikke like kraftige som de andre, men det er veldig mange å velge mellom, og spillet blir aldri helt det samme.
Modul 2: Nye bygningsark. Arkene er to rader større enn originalen, men har akkurat de samme byggene som i originalen, pluss to rader med nye bygg.
Modul 3: Nye bygningsrader. I tillegg til modul 2, kan man også bruke frittstående rader og erstatte rader man allerede har. Da kan man ende opp med 4 andre rader enn originalarket.
Modul 4: Soldatbrikker. I stedet for å kaste terning når det er krig, kan du bruke soldatbrikker som hjelper til mot kamp. Da er det kun monsterets styrke som blir overraskelse.
Modul 5: Hendelseskort. I starten av hvert år skjer det en ny, tilfeldig hendelse. Det kan være ekstra funn av gull. Mindre mat. Kongen blir syk og kanskje dør. Veldig variert og bra.

Det eneste som endrer spillet drastisk er modul 4, og fjerner helt tilfeldighetene ved krig. Men alt i alt så bidrar alle modulene til at spillet blir mye mer variert og moro. Jeg spiller aldri med modul 4, for jeg liker å spille med uvitenheten i krig. Men liker du Kingsburg og du vet du kommer til å spille det mer, så er det bare å skaffe seg utvidelsen. Den passer til og med i samme eske som originalen!

Søk etter Kingsburg: To Forge a Realm her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.