Episode #24 – Terninggalskap i Ligretto Dice

Ligretto Dice

  • 2-4spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 229,-

I likhet med sin navnebror Ligretto, skal hver spiller skynde seg å bli kvitt det de har fått utdelt, og denne gangen er det terninger i 4 forskjellige farger som skal plasseres ut først. 24 terninger fordeles jevnt blant spillerne, og trekkes tilfeldig fra en sort tøypose. Hver spiller har hver sin terningkopp hvor terningene skal kastes fra.

Spillebrettet i midten har 24 felt, 6 for hver farge, med symboler for en terning med 1 øye til en terning med 6 øyne. Alle kaster på likt sine terninger, og det er om å gjøre å være først ute med å plassere ut sine terninger. Det må selvsagt gjøres med bare én hånd, og det må skje i stigende rekkefølge. Hvis du har terninger som enten allerede er tatt på brettet, eller ikke kommer som neste i rekken for den fargen, så kan du vente, eller kaste alle dine resterende terninger på nytt.

Sånn fortsetter spillet til en spiller er kvitt sine terninger og roper Ligretto Stopp! Vinneren får antall terninger alle de andre spillerne har igjen på hånd som plusspoeng, mens alle andre får sine egne resterende terninger som minuspoeng. Slik fortsetter det 3 ganger flere runder enn antall spillere, og vinneren er den som har flest plusspoeng (eller færrest minuspoeng).

Det er kjapt, det er hektisk og det er moro, men absolutt ikke et gamers-spill

Ligretto Dice kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.