Episode #28 – Lord of the Rings – The Card Game

Lord of the Rings: The Card Game

  • 1-2spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 218,-

Litt spesielt av FFG å lage et samarbeidsspill i LOTR-verdenen, spesielt med tanke på tidligere LOTR-kortspill der ute som har vært enormt gode, helt til de mistet lisensen. Nå er det FFG som står for tur, og de har altså et LCG-spill. LCG er Living Card Game, som betyr at du slipper å kjøpe booster-packs for å få kortene du vil ha. Hver expansion-kopi er prikk lik den alle andre kjøper, så du vet hva du får.

Kjernesettet inneholder ting for to spillere, og du må kjøpe enda et kjernesett for å spille tre eller fire spillere, ellers så kan du mekke dine egne threat counters som hovedsaklig er det eneste som gjør forskjellen. Med en eller to spillere skal man slåss mot spillet, og det trekkes fiender og lokasjoner som øker trusselen for eventyrerne. For å beseire utfordringene må man bestemme seg for hvor mange av heltene sine man ønsker å dedikere til arbeidet. For har man først dedikert en helt til oppdraget, kan ikke denne helten hjelpe i forsvar eller motangrep denne runden.

Spillet er kjempevanskelig, og det legger opp til at spillerne skal optimalisere trekkbunken sin før spillet startes. Noen scenarier er enklere, men de siste er helt spesielle og krever godt samarbeid og gode kort på hånd. Det er fort gjort å miste helter, og da mister man også ressurser, som igjen gjør at man mister muligheter til å spille kort fra hånd, samtidig som trusselen øker.

Jeg savner at kortene ikke er av vevd materiale men bare plastikk, det er litt ulikt FFG, spesielt i sin prisklasse. Og innmaten i boksen er som vanlig i FFG: papp med en kløft i midten. Totalt uegnet for innholdet. Kast pappen og lag ditt eget, type Dominion-stil hadde vært nyttig. Men boksen bestemmer ikke om spillet er bra, for dette er et førsteklasses spill, og det vil komme mange utvidelser til det.

Lord of the Rings: The Card Game kan kjøpes her.

5 thoughts on “Episode #28 – Lord of the Rings – The Card Game

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.