Episode #33 – Minimal glede i Ubongo Mini

Ubongo Mini

  • 2-4spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 109,-

Jeg liker godt Ubongo, og da spesielt Ubongo 3D – selv om jeg ikke er spesielt flink i det sistnevnte. Så da var forhåpningene der når Ubongo fantes i en litt mer portabel utgave. Men lite visste jeg hva som ventet på meg oppi denne lille esken med det lovende navnet.

Reglene for seier er litt annerledes. Hver spiller får hver sin farge av former. Dessverre er det bare én side på formene, den andre siden er bare hvit, og skal ikke brukes. Da får man med andre ord bare lov til å rotere på brikkene. Allerede der har man redusert vanskelighetsgraden betraktelig. Hver spiller får utdelt kort på størrelse med vanlige spillekort, og på hver side finner man en lett og en avansert utfordring. På den lette siden skal man plassere to av formene i mønsteret, mens på den andre siden tre.

Så. Man trenger bare rotere brikkene. Man trenger bare å plassere 2 eller 3 brikker. Ferdig. Og det går så altfor fort. Når førstemann har klart sin løsning, skal han i følge reglene telle ned høyt fra 20. Om han kommer til 0, så må de andre gi opp. Dette skal øke presset, visstnok. Men man blir gjerne ferdig før man kommer til 18 i nedtellingen, eller gjerne på likt.

Det fungerer kanskje bedre om man er 7 år eller opp, det gjenstår å prøve. Denne anmeldelsen er basert på mine erfaringer med voksne.

Spillet mangler utfordring, det mangler sjel og det mangler det som gjør de andre spillene morsomt. Dette er plankekjøring og meget uinteressant.

Ubongo Mini kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.