Episode #34 – Opprinnelsen og utvikling i Evolution

Evolution: The Origin of Species

  • 2-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Russland kommer med nye spill til vesten, og spillselskapet RightGames ( http://www.russianboardgames.com/) starter det hele med fire kortspill som visstnok er meget populære i landet sitt. Jeg har testet alle fire, og dette er Evolution: The Origin of Species.

Tittelen til spillet er meget tro til mekanismen. I spillet skal man velge seg et dyr. Dyret kan være alt du kan forestille deg, men det er bare et dyr. Med mindre du utvikler dyret ditt, kan løven din være en vegetarianer, på bunnen av næringskjeden. Navnet hjelper ikke med mindre du bruker opptjente kort på å gjøre dyret bedre.

Hver spiller begynner med 6 kort. Kortet kan brukes som et dyr ved at det legges med bildesiden ned, og viser firfirslen opp. Hver runde spiller du bare ett kort, og det må enten være et nytt dyr eller en ny egenskap. På bildesiden av kortet har du nemlig flere ting å velge blant. Noen kort har to egenskaper, hvor du må velge én av dem.

Egenskapene hjelper til overlevelse. Dyret kan være ekstra stort. Det kan være et vanndyr. Ha ekstra god fart. Grave seg ned i dvale. Være kamuflerende. Ja, mange ting. I tillegg kan det være et rovdyr. Men for å kunne spise de andre dyrene, må du blant annet være like stort eller større enn byttet. Samtidig må du ha ekstra godt syn dersom dyret er kamuflert.

Slike ting spiller stor rolle, og etter hvert som man legger ned egenskapene, er det til slutt foringstid. Terninger bestemmer hvor mye mat som er tilgjengelig, og man trekker én og én matbrikke fra fellesmaten. Men kanskje du har egenskaper som gjør det ekstra flink til å sanke mat, eller så grådig at noe mat rett og slett går til spille?

Når maten er spist opp og rovdyrene har prøvd å spise andre dyr, er runden over. De dyrene som ikke er mette, blir utdødd. Jo større dyr, jo sultnere er det. Men man får poeng for store dyr med mange egenskaper i sluttspillet. Det lønner seg å sikre overlevelse, men det må gjøres med tanke på alle andre.

Spillet er utfordrende, men kan minne en del om Munchkin, spesielt med tanke på flaks. Men dette spillet drar ikke ut i evigheten, og er veldig tematisk riktig. Jeg syns en runde med Evolution er en fornøyelig opplevelse.

Søk etter Evolution: The Origin of Species her.

One thought on “Episode #34 – Opprinnelsen og utvikling i Evolution

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.