Episode #35 – Gåteløst i Enigma of Leonardo

The Enigma of Leonardo

  • 2-4spillere
  • 40mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Spill som The Enigma of Leonardo har automatisk meget flott grafikk. Tegningene fra Leonardo da Vinci kan brukes fritt siden det er ingen som eier rettigheten på dem, og tegningene er meget flotte. Leonardo refereres ofte til både når det gjelder kunst, ideer og oppfinnelser, pluss mye annet. Spillet har altså tatt på seg tittelen «Gåten Leonardo»

Men dette er ikke da Vinci verdig, jeg må si det rett ut. Spillet handler om å samle 3 like symboler enten horisontalt eller vertikalt, ut fra 5 kort som ligger som et plusstegn foran deg. Hvert kort har 2 symboler, og hvert av disse kan brukes for samlingen. Det eneste som gjør spillet interessant, er at når du bytter ut ett av dine 5 kort, så må spilleren til venstre for deg også bytte ut det samme kortet, med det kortet du kastet. Den spilleren må så kaste det kort han hadde i kastebunken. På den måten må du planlegge litt hva slags kort du kaster. Du vil jo helst ikke hjelpe motstanderne dine.

Når du har fått 3 like symboler, får du en nøkkel med det symbolet på. Spillet har totalt 12 symbolnøkler, og første mann som får 7 forskjellige nøkler, vinner.

Ellers så er spillet veldig pent, men det er jo takket være tematikken og «gratis» tegninger. Men spillet er – for å si det mildt – kjedelig. Man kan holde på lenge og sabotere hverandre, og samme kortet kan flere ganger gå på rundgang rundt bordet. Men det finnes et par lyspunkt fra RightGames LLCEvolution: The Origin of Species og Potion-Making: Practice.

Søk etter The Enigma of Leonardo her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.