Episode #37 – Stein, saks og papir. Eller Letter of Marque.

Letter of Marque

  • 3-6spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Da jeg først så dette spillet i butikkens hylle så fikk det straks min fulle oppmerksomhet. Spillet var laget av Bruno Faidutti, mannen bak blant annet Citadels og Diamant, som er godt likt i PG. Temaet fenget godt: sjørøverskip og krig. Jeg åpnet esken, så en bunke med kort, og noen fantastiske komponenter som var skip. Men så begynte jeg å lese reglene.

Hver spiller får 3 kort med kanoner på og 5 kort med skatt. Det er det hele. Jo, og 5 skip som skal plasseres på kortene. Under hvert skip er det en base, og på 2 av 5 av de basene er det gravert inn en kanon. Dette er det kun du selv som vet, men du vet ikke hvor dine motstandere har sine kanoner.

I løpet av en runde kan du velge mellom ett av følgende:
– Legge ut skattekort og plassere et skip på
– Ta inn et skattekort som har overlevd en runde
– Angripe en annen spillers skattekort med kanonkort

Dersom du angriper en spillers skatt, og skipet har kanonsymbolet, så får du ingen ting. Den du angrep får kanonkortet ditt som ett poeng. Så er det neste manns tur. Hadde det ikke vært kanon under, hadde du fått skatten, men du hadde likevel mistet kanonkortet.

Det er et visst psykologisk spill, i og med at du må gjette om motstanderen har brukt kanonkortet på sitt dyreste skattekort, eller om du bare blir lurt. Tør du angripe, eller tør du ikke? Det er kostbart å ta feil. Men det er det hele. Man kunne nesten spilt stein, saks, papir, og prøve å psyke ut dine motstandere.

Dette spillet er slettes ikke morsomt, ikke som en filler engang. Det står på esken at et spill tar 30-45 minutt. Det tar maksimalt 10 – med regelforklaring.

Søk etter Letter of Marque her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.