Episode #38 – Se opp for lava! Eruption

Eruption

  • 2-6spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Det finnes mange landsbyer på en flott sydhavsøy. Dessverre så viser det seg at den er vulkansk, og plutselig en dag så går det over, og lava renner ned mot alle øyens kanter. Du styrer en av disse landsbyene og må gjøre ditt beste for ikke å brenne opp. Den som først brenner opp, har tapt.

I utgangspunktet kommer alle landsbyene til å brenne opp, men man vinner om man ikke brenner opp først. Men slik er nå katastrofer. Hver runde så har man følgende ting å gjøre:

1. Sjekke temperaturen
2. Spille ny lavabrikke
3. Spille kort
4. Bygge mur

Avhengig av hvor varm byen er, så får man tilgang til å gjøre noen av disse handlingene flere ganger. Den første er kun aktuell dersom det ligger lava inntil landsbyen din. For hver lavastrøm du har, så stiger temperaturen med 20 grader. Skalaen går fra 0 til 300, og du vil ikke havne på 300. Det er derfor viktig at du får lavastrømmene til dine motstandere og ikke deg.

Spillet støtter opptil 6 spillere, og gir dermed rom for mye diskusjon rundt bordet. Du må overbevise alle andre om at det ikke er du som er trusselen, og rette fokus mot andre. Jo flere spillere, jo mer kaotisk blir det. Men temperaturen din øker heldigvis ikke før det blir din tur igjen, med mindre det dukker opp en ny liten vulkan.

Men det er ikke bare brikkeplassering. Spillet har handlingskort med en rekke forskjellige egenskaper. Ikke nok med at du kan fjerne en brikke fra brettet eller til og med legge til en, men du kan også bytte dem ut i vegger. Vegger kan brukes i forsøk til å stanse lavastrømmer, og da bruker man to terninger for å finne ut om forsvaret holder.

Så tilfeldigheter er en nøkkelfaktor her. Men det viktigste er interaksjonen som skjer utenfor brettet, nemlig med dine motspillere. Du kan også spare på kort som du tror du vil få bruk for senere, og være diplomatisk ved plassering av brikkene.

Det tar en times tid å spille, så det er kjappspilt og morsomt. Det er ikke et dypt spill og passer derfor godt også som familiespill, eller som en filler.

Søk etter Eruption her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.