Episode #43 – Krøll på linja – det er Tsuro!

Tsuro

  • 2-8spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 289,-

Jeg så en liten video om dette spillet og gikk øyeblikkelig til innkjøp av det. Spillet var tiltalende, og jeg skjønte med en gang om jeg kom til å like det eller ikke. Derfor måtte jeg naturligvis også lage min egen video.

Spillet er helt abstrakt og inneholder en liten del flaks. Men det er rom for litt planlegging og sabotasje. Spillebrettet er et rutenett, og det er to størrelser avhengig av hvor mange spillere eller hvor langt spill man vil ha. Langs kanten av brettet setter hver spiller sin brikke og gjør seg klare til å spille.

På din tur trekker du en brikke. På denne brikken er det tau som går fra et punkt på brikken til et annet, og det er alltid 8 punkter. Disse tauene er meget kreative og det er helt umulig å gjette seg til hva slags brikke man trekker. Brikken må legges ned foran sin spillebrikke, og da *må* du flytte spillebrikken slik at den kommer til en ny kant. Om den kommer ut av brettet, har du tapt.

Om det samtidig er en annen spillers brikke som lå inntil den brikken du nettopp la ned, må denne også flytte seg. På den måten kan du sørge for å eliminere en annen spiller eller gjøre det vanskeligere. Det er her det begynner å bli gøy, for tauene blir veldig intrikate etter hvert og sender det avgårde til et sted du ikke planla.

Hvert spill tar under 20 minutt. Det er meget kjapt å lære, og passer for hele familien. Komponentene er meget flotte og innbydende. Jeg liker dette spillet meget godt.

Tsuro kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.