Episode #44 – Forsvar kongeriket i Defenders of the Realm

Defenders of the Realm

  • 1-4spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 898,-

Førsteinntrykket av spillet er at det ser dyrt ut. Og det er det også. Esken har kjempemye innhold, så man får valuta for innsatsen her. Jeg måtte bare ha det, spesielt når det er et samarbeidsspill, og det er noe jeg virkelig kan like.

For 1-4 spillere, så skal vi altså beskytte byen Monarch City. Vi har en helt hver, og heltene er helt unike. Noen kan bevege seg raskere, mens andre får en ny sjans på terningkastene sine. Det er viktig å spille karakteren sin med de egenskapene de har, for spillet er såpass vanskelig til tider, at optimalisering virkelig er noe å trakte etter.

Et problem med denne typen spill er at det gjerne kan bli en som bestemmer alt, men i dette spillet er det stort rom for handlinger, og i tillegg har hver spiller et skjult oppdrag, så kanskje spilleren vet bedre enn de andre hva som er best for helheten. Det ene oppdragskortet kan få store betydninger for resten av spillet.

Hvis du har spilt Pandemic vil du fort kjenne igjen mekanismen med å trekke nye trusler for hver spiller. Og når det blir fullt i et område av slemminger, så sprer de seg, og en krystall havner i området. Men så er det generalene i tillegg som vandrer nærmere, og terninger som virkelig kan bestemme utfallet i en kamp. Og det er det som gjør det så spennende. Du kan gå inn med minimal innsats og likevel vinne, eller satse stort og likevel tape.

Spillet tar gjerne et par timer å spille, avhengig av hvor fort man taper, eller om man holder ut til slutt og vinner. Spillet er best med 4 spillere, for da blir variasjonen større og innspillene blir mange. Et godt spill som kanskje har en tung pris til å plukke opp, men liker du samarbeid og fantasy, så er det en sikker vinner.

Defenders of the Realm kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.