Episode #45 – De fortapte skattene i Lost City

Lost Cities

  • 2-2spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 248,-

Elsket av mange, hatet av andre. Dette spillet liker man eller ikke. Det er lett å se på det som et flaks-spill, men jeg syns det ligger mye mer bak det.

Spillet er veldig enkelt å lære, og tar kort tid å spille. Et spill tar gjerne 10 minutt, og man får en mestringsfølelse av å ha gjort det bedre enn motstanderen. Men hvordan fungerer spillet?

Du har 8 kort på hånd. Hver runde legger du ut et kort, og trekker et nytt på slutten av turen din. Kortene har tall fra 2-10 samt fem forskjellige farger. I tillegg finner man «avtale»-kort, noe som øker verdien på skatten din – om du finner den.

Temaet er enkelt. Du og din motspiller er skattejegere, og det handler om å finne flest skatter som er verd mest. Verdien bestemmes ut fra hvor mange kort du klarer å spille i samme farge. Hvis du er for grådig og går etter alle 5 skattene, kan du ende opp med mange minuspoeng. Dette er Reiner Knizia, mannen som elsker tall i spill. Temaet gir ingen merverdi i spillmekanismen, men det gjør at det ser pent ut.

Når du legger ned en farge med et tall, må neste kort være høyere eller lavere enn det forrige. Hvis neste tall er høyere, er du deretter tvungen til å kun gå høyere med neste kort igjen. Du har startet en stigende serie. Og det finnes bare 9 kort av hver farge, og din motspiller vil gjerne også ha kortene du sitte med. Du kan velge å spille ned et kort, eller legge en felles trekkbunke mellom dere, som er tilgjengelig for begge.

Mekanismen er veldig enkel, og spillet likeså. Jeg liker å spille det, spesielt når spillet er så konevennlig som det er. Flotte illustrasjoner, og nesten ingen regler å huske. Poengtellingen kan ta litt tid å venne seg til, men det er bare en kort læringsprosess. Spillet er gjerne elsk/hat, så det kan lønne seg å prøve det før man kjøper.

Lost Cities kan kjøpes her.

One thought on “Episode #45 – De fortapte skattene i Lost City

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.