Episode #46 – Det siste grenselandet – Alien Frontiers

Alien Frontiers

  • 2-4spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 426,-

Verdensrommet. Det siste grenseland. Vel, vi vet jo at det finnes flere grenseland enn dette, for eksempel andre dimensjoner eller Chthulu-mytos. Haugevis på drøssevis med verdener. Men for den virkelige verden, så er dette så nært man egentlig kommer.

I Alien Frontiers skal du kolonisere en ukjent planet. Planeten er omgitt av romvesenteknologi som en rase forlot bak seg for ukjent tid siden. Du har romskip du kan bruke til å fortøye til disse stasjonene, for målet er til slutt å kolonisere planeten under. Teknologien hjelper i stor grad til dette, men det er dessverre kamp om plassen.

Romskipene er terninger, og kombinasjonen av terningene og hvordan du bruker dem er hva som gir deg seier eller ikke. Noen av disse stasjonene har nemlig vilkår til hvilke skip du kan sende. Noen krever to identiske skip, mens andre har forskjellig størrelse på portene sine, men krever likevel at du har tre skip samtidig grunnet operasjonen som ligger bak. Men når du først har kommet dit du har bestemt deg, så ligger du i veien for alle andre til det er din tur igjen.

For å kolonisere trenger du drivstoff og mineraler. Mineralene finner du fra en nærliggende måne, og drivstoff fra sola. Det er dyrt å kolonisere, men du kan selvsagt ta den lange og billigere veien. Men da får du ikke mange poeng. Jo sterkere representert du er på planeten, jo større blir bonusen din. Å ha eierskap til et område gir deg nemlig bonus i form av rabatter og ekstra skip.

En poengskala viser til enhver tid den gjeldende stillingen. Den beveger seg opp og ned gjennom spillet, og det innbyr til en skikkelig «hit the leader»-mentalitet. Er man på topp, så er man snart på bunn igjen. Spillet avsluttes når en spiller legger ned sin siste koloni på planeten, og da er det den som ligger øverst som vinner.

I likhet med Kingsburg brukes terninger til å velge handlinger. Men i Kingsburg samler du stort sett ressurser. Byggingen og krigingen gjør du uansett. Det minner også om Troyes, der kombinasjon av terninger settes på handlinger, men dette er langt enklere, både i valg og matematikk. Jeg liker det godt, og har satt meg på ventelisten til utvidelsen som kommer en gang i mars.

Alien Frontiers kan kjøpes her.

2 thoughts on “Episode #46 – Det siste grenselandet – Alien Frontiers

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.