Episode #48 – Eventyr i en bitteliten eske – Dungeon in a Tin

Dungeon in a Tin

  • 1-4spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Dungeon in a Tin er et spill som får plass på et A4-ark. Du printer det ut, klipper og eventuelt limer, og så er du i gang med spillet. Reglene kommer selvsagt utenom. Men det er prisen du må ut med for dette spillet. I tillegg trenger du noen markører for liv, nivå, og en terning eller flere.

Så prisen er det ikke noe å si på. Hvordan du løser det er helt opp til deg. Dette er en helt alminnelig dungeon crawler. Det vil si at du skal begi deg på eventyr ned under bakken, og bekjempe masse monstre, finne skatter og til slutt komme til målet. Målet her er at du skal redde en jomfru i nød, og få henne ut fra hula.

For å bevege deg til et nytt rom trekker du fra en stokket bunke med rom. I rommet befinner det seg monstre, og kanskje en skatt eller fler. Monsterstyrken er også variert, men er gradert slik at i begynnelsen møter du bare «snille» monstre. Skattene du får kan brukes til å kjøpe gjenstander, og gjenstander finner du også på veien. Dette er et helt normalt dungeon crawl.

Men det er for 1 spiller. Hvis du vil spille med flere, så trenger du flere kopier av spillet. Det som gjør spillet interessant er angrepsmekanismen. I begynnelsen får du valg mellom 2 angrep som svar på monsterets angrep. I tillegg kan du prøve lykken og trekke et blindt angrep. Angrepet ditt gir deg bonus på terninger, og det kan også påvirke negativt.

Spillet er kjapt, og går unna på 20 minutt. Men om du ikke har nøkkelen etter å ha utforsket hele hula, er du ganske dømt. Dømt til å trille terning på terning og forflytte deg fra rom til rom, til du er heldig nok til å finne en nøkkel. Det tar veldig lang tid. Men om du har nøkkel, så er det unnagjort ganske snart.

Siden det er et kort og lite spill, så kan du ha det med deg overalt. Det består av mange små markører, så utendørs i vind passer nok ikke, men ellers får det fint plass på et lite bord.

Jeg kommer nok ikke til å spille dette altfor mye, men om jeg kjeder meg litt og ikke vil spille på ipaden, så er dette en fin tidtrøyte. Og det gir en liten utfordring også. På grunn av kampmekanismen er det ikke bare flaks det kommer an på, men litt av hva du velger ut fra hva som har blitt brukt tidligere, og odds for at det riktige kampkortet kommer opp.

Men det er en fin tittel å prøve ut. Det koster deg jo ingenting.

Søk etter Dungeon in a Tin her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.