Episode #50 – Intet jubileum, men Ubongo Extreme – Mini

Ubongo Extreme: Reiseutgaven

  • 1-4spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Ubongo handler om å sette sammen brikker av forskjellige former slik at de passer innenfor et visst område. Området det skal plasseres i varierer i form det også, avhengig av hvilket kort du har. Så i tilleg på hver form, kan det være flere løsninger, for du kan nemlig bruke et forskjellig sett med brikker på hver form. Men i korte trekk: pusle sammen brikker i et område.

Extreme-utgaven er litt annerledes. Formene er heksagonale – altså sekskantede – og derfor er det ikke like enkelt å se hvordan ting passer sammen. Mini-utgaven er helt lik den normale, bare med mindre komponenter, selvsagt, og en mini-endring i reglene når det gjelder poengtelling. Men målet er alltid det samme: bli først til å få brikkene til å passe innenfor feltet.

Når man er først til å sette sammen puslespillet skal man rope «Ubongo!». Og så teller førstemann høyt ned fra 20 sekunder til 0, og de som ikke har klart sin løsning innen da, får ikke poeng. De som klarer løsningen beholder oppdragskortet som et poeng, mens de andre legges tilbake i esken.

I midten ligger det fire bunker. Spillet kommer med 4 farger på kortene, og hvert kort har 2 vanskelighetsgrader. 3 brikker må passe sammen på den ene siden, og 4 på den andre. Førstemann velger en farge han vil prøve seg på og tar det øverste kortet samt alle brikkene i den fargen. Så velger nestemann helt til alle har valgt. Alle må spille med forskjellige farger. På likt så snur alle kortene sine, og oppdraget står foran dem. Da samler alle brikkene som oppdraget krever og setter i gang. Førstemann til mål.

Spillet slutter når en av bunkene er tomme. Da spilles siste runde. Spillet engasjerer og går fort unna. Selv om det er et lite spill, så er det veldig moro å spille det, og man glemmer det som er rundt seg. Spesielt ille er det når noen begynner å telle ned, da skjønner man at tiden går fra seg, og pulsen øker.

Det er fullt mulig å ha flaks med hvordan man legger brikkene. Av og til treffer man 100%, men som oftest gjør man ikke det. Så jeg vil ikke si at dette er et flaksbasert spill. Man trenger en sans for former og logikk.

En liten eske, og må for all del ikke forveksles med Ubongo Mini. Det er et forferdelig spill, i mine øyne. Kjempelett og bortkastet. Extreme mini: anbefales.

Søk etter Ubongo Extreme: Reiseutgaven her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.