Episode #54 – Ascension – Chronicle of a Godslayer

Ascension: Chronicle of a Godslayer

  • 1-4spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

«Deck building» har blitt en hit, og da må det selvsagt lages nye titler med akkurat denne mekanismen. Dominion er det spillet som lettest kan refereres til, da det kom som en storm over hele brettspillsfæren. Men Dominion er ikke et spill jeg syns er spesielt morsomt å spille grunnet tørt tema og mye venting, men jeg syns mekanismen var interessant, og ga Ascension: Chronicle of the Godslayer et forsøk.

I Ascension begynner man med 10 startkort. 2 av disse er militærmakt mens 8 er runer. Runene brukes som kjøpemiddel mens militærmakten brukes til å bekjempe monstre. På midten av brettet ligger det 6 helt tilfeldige kort fra en blandet bunke på nesten 200 kort. Med runene kan man kjøpe seg nye kort som man legger til i bunken sin, og monstre forsvinner ut i det store intet, altså ut av spill. Poengene for disse kommer i form av krystaller som man samler på. Jeg syns det er en interessant måte å holde telling på, da det gir en liten indikasjon på hvem som ligger godt an.

Men det er ikke bare krystallene som gir poeng. Alle kort som man kjøper har verdi fra 1 poeng og oppover, og disse summeres sammen med krystallene til slutt. Det er derfor litt spennende å se hvem som vinner, spesielt når man allerede har en følelse med tanke på krystallene.

En annen ting som gjør Ascension unikt er «constructs». Dette er kort, som når de spilles, legges ned foran deg og stokkes ikke tilbake i bunken. De har effekt hver runde helt til noen klarer å fjerne dem fra deg på et vis, vanligvis ved å bekjempe monstre. Det er en del interaksjon mellom spillerne, spesielt når det gjelder monsterkort.

I og med at det er så mange kort med i spill, og det skjer aldri at alle blir brukt i løpet av ett spill, så blir hvert spill unikt. Man kommer aldri gjennom bunken med kort før spillet er over, og spillet slutter når noen tar den siste krystallen i potten som angis avhengig av antall spillere. Dette gir et viss faresignal for spillerne etter hvert som potten minker og minker.

Ascension er en tommel-opp fra meg. Det tar 30 minutt å spille om man kan reglene, og det er meget kjapt å sette opp. Spillet kommer også med et spillebrett som er totalt unyttig, men kan være greit for oppsett av kort, om man ønsker. Jeg bruker det aldri.

Søk etter Ascension: Chronicle of a Godslayer her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.