Episode #56 – Lag kunstverk i Fresko

Fresco

  • 2-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 599,-

I Fresko skal man konkurrere mot andre malermestere og male taket til en katedral. Der går biskopen rundt og godkjenner verket, og du kan få bonuspoeng fra ham om du timer det riktig. Og timing er en viktig del i spillet. Rekkefølgen av handlingene bestemmes nemlig av hvor hvem som ligger bakerst på poengskalaen, og hvor tidlig man ønsker å stå opp.

Hver runde er en dag, og dagen går ut på å kjøpe malingsfarger, blande fargene, skaffe penger, male i katedralen, og til slutt blidgjøre dine lærlinger. Det er de som gjør alt grovarbeidet for deg. Om du presser dem for hardt, mister du handlingskraft. Om du lar dem sove ut noen dager eller sender dem på teater, da blir de ekstra godt motiverte og gir deg mer handlingskraft.

Mekanismene er logisk satt sammen og det føles intuitivt så snart reglene er forstått. En viktig mekanisme er selve worker placement-delen. Hver spiller har et brett med handlinger, og kan plassere sine lærlinger på disse. Dette gjøres skjult bak en skjerm, og alle avslører sine handlinger samtidig. Den som stod opp tidligst får gjøre først, så det handler om å forutse hva de andre spillerne kommer til å gjøre, enten for å forhindre de som kommer etter deg, eller unngå å bli forhindret av en spiller som er før deg. Mye tenking må til for å gjøre det godt her.

Dessverre så er det det jeg føler spillet har blitt for meg. Tenkespill. Det tar lang tid før man får gjort noe, og det er mye venting på andre spillere. Og når man har spilt nok runder, så føler man gjerne at spillet burde vært ferdig, for det er lite merverdi i å fortsette, annet enn å gjøre det samme om igjen og om igjen. Til slutt kommer siste runde, og da har jeg sittet med følelsen om at jeg bare har ventet på at spillet skal bli ferdig.

Det tar lang tid, mye lengre tid enn det burde. Spillet kommer med 3 utvidelser, og hver utvidelse gjør at spillet tar ekstra lang tid. Men spillet er som sagt logisk bygget opp, og det ser fantastisk ut. Prøv det gjerne, og det kan være at du liker det veldig godt.

Fresco kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.