Episode #57 – En skikkelig gammel klassiker – Backgammon

Backgammon

  • 2-2spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 769,-

Et spill fra ca. 200-tallet, altså mye eldre enn det du er, og det er fremdeles aktuelt å skaffe seg i butikken, likt som sjakk. Dette er et rull-og-flytt-spill, men langt fra så enkelt som Ludo og ikke så avansert som sjakk. Her kan man vinne litt med flaks, men mye på god planlegging og utpressing av motstander.

Som forventet i et så gammelt spill så er det helt abstrakt. Alle brikkene er helt like, og man flytter fra en ende til annen. Hver spiller har to terninger hver, og terningene dikterer hvor mange skritt man kan flytte en brikke. Heldigvis kan man velge hvilke brikker som skal flyttes på, og prøve å legge opp til trygghet senere.

Spillet kommer med et ferdigdefinert oppsett, og det handler om å få alle sine brikker til sitt hjemmeområde og inn i trygghet til slutt. For å komme dit, er man tvunget til å gå forbi hverandre, og der er fullt mulig å slå ut hverandres brikker, slik at det blir vanskeligere å finne veien hjem, og man må på nytt bruke terningøyne for å flytte hjemover. Øynene er veldig viktig å bruke optimalt.

Spillet tar kort tid og er et godt tomannsspill som ikke er vanskelig å lære seg. Man har kun én type brikker, og de fleste vet hvordan man triller terning og flytter deretter. Men det er helheten som gjør spillet godt. I tillegg til å bare flytte og prøve å komme først i mål, kan man nemlig gamble i spillet. Det kan være poeng alene om man spiller flere omganger, eller det kan for eksempel være om penger. Terningen har verdi fra 2 til 64, hvor hver side er dobbelte av forrige verdi. Kommer man til 64, er det altså 64 poeng å hente ved seier, eller penger. La oss si man spilte om en tier til å begynne med, da er det plutselig blitt 640 kroner. Og hvis man i tillegg ikke får inn sine brikker ved tap, kan man to eller tredoble 64 igjen! Så det er ikke uten risiko om det er verdi man spiller om. Jeg liker å spille bare om poeng eller ikke bruke terningen i det hele tatt.

Dette er et spill man bør prøve minst én gang i livet, og jeg spiller det gjerne flere ganger.

Backgammon kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.